4 Måder At Style Det Grå Jakkesæt

De færreste items er mere alsidige og stilsikre end et gråt jakkesæt. Derfor hører det også til blandt de mest essentielle hjørnesten i den moderne mands garderobe. I denne uges guide giver vi fire evigtgyldige stylingtips, der hjælper dig med at få mest muligt ud af det grå suit. 

Foto: Daniel Overbeck 

 

 

V i har ofte skrevet om den navy blazer og det navy jakkesæt, når vi har fremhævet alsidige garderobeitems her på The Ivy Post eller i AN IVY Talks. Men også det grå jakkesæt hører til blandt de absolutte hjørnesten i herregarderoben. Det er ikke bare et tidløst sæt, der klæder alle mænd. Det er  også et sæt, som er nemt at style i mange forskellige retninger med meget simple greb – for bare du ændrer slipsets farve, når du bærer et gråt suit, får du et markant anderledes udtryk.

 

AN IVY's co-Founder, Alexander Gram, giver i denne uge sit bud på fire forskellige stylingmuligheder, der alle har det grå jakkesæt som omdrejningspunkt. Fire stylingmuligheder, der viser, hvordan små ændringer kan gøre den store forskel. Men det viser samtidig også, hvordan du sagtens kan mikse og matche dine forskellige grå jakkesæt på kryds og tværs, hvis du har flere hængende i garderoben. Lad dig inspirere her. 

DET MONOKROME LOOK 

 

 

Det her er en af vores klare favorit-stylinger, når det kommer til det grå jakkesæt. Har man et monokromt afsæt, når man iklæder sig den tidløse uniform, er man nemlig sikker på at sammensætte stilsikkert og tidløst look, inden man begiver sig ud af døren. 

Brug eksempelvis det grå jakkesæt sammen med en hvid skjorte, et gråligt slips, der matcher farvenuancen på dit jakkesæt, og tag et par sorte lædersko på fødderne. Det er den bedste opskrift på den monokrome styling af det grå jakkesæt, hvis du spørger os. Looket bliver nærmest helt uniformslignende, og du viser samtidig, at man ikke behøver at "larme" for at skrue et raffineret og stilsikkert look sammen.   

GIV DET FARVE MED ET SLIPS

 

 

Apropos indledningen til denne artikel, samt ovenstående monokrome styling af det grå suit, så skal der faktisk ikke ret meget til, hvis du vil trække det grå jakkesæt i en helt anden retning. Det er dette look et tydeligt bevis på. Skifter du eksempelvis bare det matchende grå slips ud med et farverigt af slagsen, får du et helt anderledes og langt mere iøjnefaldende look.

Vi har sagt det mange gange før, og vi gør det gerne igen: Slipset er den klart nemmeste måde at give farve til dit look på. Og når det kommer til det grå jakkesæt, er vi især vilde med at sætte det sammen med slips i grønlige toner, som vi har gjort det her med 'Green Flower Silk Tie'. 

BRYD DET OP OG BRUG JAKKEN MED ET PAR LYSE CHINOS

 

 

Det hér er efterhånden også blevet en favoritstyling i AN IVY-regi. For vi har selvfølgelig også valgt at sætte fokus på et look, der bryder det klassiske grå jakkesæt op, når sættets jakke i stedet styles med et par lyse chinos.

Senest skrev vi om dette look, da vi guidede til 3 evigtgyldige stiltips, du skal stjæle fra Andy Spade:

"Når man snakker om – og refererer til – preppy-looket, er der særligt én kombination, som altid fremhæves indenfor menswear: Navy club blazer, lyse chinos, oxford skjorte og regimentslips. Men Andy Spade har utallige gange bevist, at man sagtens kan jonglere med det samme preppy-look på en anderledes måde. For Spade er oftest klædt i lyse chinos, oxford skjorte, et regimentslips, men topper det så med en grå blazer i stedet for den navy. Det er et look, som vi får lyst til at trække i, hver gang vi ser Spade bære det". 

Og det har vi altså gjort her, hvor vi har stylet en grå Canali jakke med et par lyse bukser fra Amfeast og regiment-slipset fra vores collab med Les Deux. Du kan gøre det samme, hvis du vil ramme et look, der balancerer perfekt mellem det preppy, elegante og klassiske. 

MIX OG MATCH NUANCER AF GRÅ JAKKESÆT

 

 

Vi slutter med en anden og undervurderet kombination. For mens det ofte kan være en kunst at mikse og matche looks, hvor man tager udgangspunkt i nuancer af den samme farve, så kan du være sikker på at skrue et skarpt look sammen, hvis du sætter top og bund sammen fra to forskellige grå jakkesæt. 

Her har vi taget en lys, struktureret jakke fra et Acne Studios suit og mikset den med de grå jakkesætsbukser fra Canali-suitet. Tilsammen giver det en kombination og styling af det grå jakkesæt, som viser, at du har styr på de små, cool og subtile detaljer. 

Vil du have endnu mere ud af din garderobe? Så brug gerne dine grå jakkesæt på kryds og tværs – sørg blot for at holde dig i materialer, der matcher sæsonen. 

Læs også: Alexander Guider: »Disse 3 stilsikre mænd og looks inspirerer mig lige nu« 

Relevante produkter