SUITS I SOMMERVARMEN: 4 LØSNINGER TIL DEN VELKLÆDTE MAND

De stigende temperaturer behøver ikke sætte begrænsninger, når du skal klæde dig på. Du kan nemlig sagtens se svedig ud i sommerlandskabet uden at være det. Vi guider til 4 af de skarpeste sommersæt – og de skarpeste AN IVY styles at style det hele med.  

 

Foto: AN IVY AW19 (Release uge 29), Victor Jones

Ord: Jeppe Bentzen 

D in iPhones kalender og dit lommeurs datovisning afslører det samme, selvom vejrudsigten løbende kan gøre os i tvivl: Sommersæsonen er oprindet. Vi har bevæget os ind på juli måneds terræn og bør tilpasse os herefter. Det gælder i køkkenet, som det gælder i garderoben.

 

Hos AN IVY er vi tilhængere af sæsontilpasning og at klæde sig efter omstændighederne. Man mærker for alvor sæsonerne skifte, når man gemmer det skotske uld væk og finder sine italian socks frem – sidstnævnte tager bogstaveligt talt ingen tid, som du ved.

Vi ved og hører ofte, at de stigende temperaturer udfordrer mange mænds beslutninger foran spejlet: Mange er tilbøjelige til at lade sin skjorte og blazer gå fløjten og i stedet degradere til t-shirts, løse shorts og sports-wear. Men sådan behøver det ikke være. Du kan sagtens se svedig ud i sommerlandskabet uden at være det. Tro os - med kreative løsninger og lette materialer kan de rette jakker og lange bukser faktisk være mere behagelige for dig, der er på farten eller i arbejds-mode. Når hverken travle forretningsfolk i Milano eller legendariske digtere i Haiti (læs: Jørgen Leth) har behov for den klassiske strand-uniform, så har du heller ikke.

AN IVY guider her til 4 forskellige løsninger til ham, der insisterer på at være velklædt året rundt: 

Letvægts-looket

 

En løsning til både kontoret og caféen: ARKET udmærker sig i klassiske items i enkle designs. Deres khaki-grønne suit i let bomuld af twill er både elegant, skarpt og komfortabelt - som en nysleben japansk kniv. For at tilføje en grad af afslappet formalitet og en ekstra farvenuancer, anbefaler vi at tilføje THE COUNSELOR, der passende kan bæres med THE STRIPED OXFORD SHIRT

Du finder jakken til 990 kr. her og de matchende bukser til 590 kr. her.

Materiale-miks

 

Den danske sommers ustadige vejr gør, at man ofte skal være helgarderet og forberedt på både sol, regn og alt derimellem. Her er overshirts, hvis materiale typisk findes mellem skjorte let blazer, et belejligt fænomen. Svenske A Day’s March er et godt bud på leverandører af din overshirts, der kan gå til det meste. De findes i flere modeller og har ofte matchende chinos i et lettere og en smule mere formel kvalitet, der enten kan parres eller miks-matches i farvekombinationen.

Vi anbefaler deres Patch Pocket Overshirt i tung linned i farven Oyster med matchende chinos. Jakken findes i navy, hvis du vil bryde mønsteret. I begge tilfælde anbefaler vi THE BLUE OXFORD SHIRT og THE DARK GREEN PREPSTER SILK til, så det hele ikke bliver for svensk og lyst.

Du finder overshirten til 1095 kr. her og de matchende slim fit chinos her.

Underspillet elegance

 

Har du af den ene eller anden grund behov for at iklæde dig en t-shirt fremfor en skjorte, findes der heldigvis alternative veje at gå for at bevare en formel kant. Det kan fx være ved at matche en velsiddende casual blazer med kulørte dresspants, der tillader dig at tone ned i formalitetsgraden på overkroppen med en enkel hvid t-shirt.

Et bud på et sådan match findes hos danske Matinique, der kører et flot udsalg for tiden. Vi anbefaler deres George Casual Blazer i farven Warm Khaki til 849,5 kr. (før: 1699 kr.) kombineret med Las Pants i Ink Blue til 449,5 kr. (før: 899 kr.). Top looket med en pocket square for at opretholde elegancen, fx med THE NAVY ROSE, der star i skarp kontrast til både jakken og den hvide t-shirt, samt et par lyse bruges fra Grenson, der sætter prikken over i'et. 

Til de formelle stunder

 

Sommeren byder ofte på festlige begivenheder. Det kan være runde fødselsdage, bryllupper eller bare en aften med en venneflok og en tændt grill. For vores skyld behøver du ingen særlig lejlighed for at klæde dig pænt på.

Selvom solen står højt på himlen, kan du sagtens klæde i selv de mest formelle designs, så længe materialerne er til det. Det er denne dobbeltradede blazer i hopsack-vævning fra GANT et godt eksempel på. Den er syet slank og elegant, men sidder tilpas løst og komfortabelt. Den er på udsalg netop nu, og det samme er et par lyse bukser med bredt opslag fra Maison Margiela, som vi anbefaler at du matcher jakken med. Ér der tale om en festlig begivenhed, bør du toppe looket med et elegant slips, der stikker næsen frem uden at være påtrængende - som en moden gentleman. Vi anbefaler THE SUMMER DRIP og LIGHT BLUE BORDERS i brystlommen

Du finder GANTS blazer til 1800 kr. (før: 3000 kr.) her og bukser fra Maison Margiela til 225 Euro (før: 550 Euro) her.

Læs også: 4 stylinger, der viser en pocket squares alsidighed