STILTIP: SÅDAN MIXER OG MATCHER DU FORSKELLIGE JAKKESÆT

Få mere ud af garderoben og miks dine jakkesæt på kryds og tværs. Italiernerne kalder det 'spezzato' og englænderne 'the broken suit'. Fællesnævneren er et enormt stilfuldt look, der kan fortolkes på mange måder. Vi har samlet tre af vores favoritkombinationer hér. 

Et pragteksemplar (th) på spezzato. Foto: Pitti Uomo.

H os AN IVY elsker vi suits, men ligeså meget som vi elsker den powerfulde uniform, ligeså meget elsker vi at bryde den op og mikse den på kryds og tværs.

Har man besøgt Firenze og Fortezza Da Basso under Pitti Uomo, så ved man, at italienerne (og japanerne) mestrer mix og match-stylingen til perfektion. En styling, som de selv kalder 'spezzato', hvilket kort sagt betyder, at man blander en jakke fra ét jakkesæt med et par bukser fra et andet jakkesæt.

På engelsk taler man typisk om et "broken suit" i denne kontekst, og spørger du os, så looket både enormt chic og samtidig smart casual på fineste vis, når man bryder sine suits op.

Herhjemme er nogle af de allerbedste til 'spezzato' Brothers Marfil, som du kan møde i denne modeserie.

Vi har samlet tre af vores favorittilgange og stiltips til "spezatto", som vi på AN IVY-kontoret oftest bærer. Det er samtidig tre stiltips, der kan være med til at sikre, at du får endnu mere ud af din garderobe. God fornøjelse. 

MIX BEIGE OG BRUNE JAKKER MED NAVY OG GRÅ BUKSER

Uden sammenligning vores favoritkombination, når det kommer til spezzato-looket: Beige og brune jakker stylet med et par navy eller grå bukser. Kombinationen skaber et ubesværet, cool og sammenhængende look, som naturligvis gør sig umanerligt godt sammen med en Oxford skjorte og et slips. Ty gerne til de lysere brune jakker i de varmere måneder, eller lad blot din kærlighed falde på de mørkere brune nuancer uanset årstid.

Og ha' så i øvrigt altid in mente, at du skal vælge fabrics, der komplementerer hinanden, når du iklæder dig et broken suit. 


BLAND LYSE BUKSER OG MØRKERE JAKKER

En sværere kombination at folde ud i praksis, men en kombination, der gør sig enormt godt i især de varmere måneder. Vend tingene på hovedet og miks for eksempel din navy blazer med et par hvide jakkesætsbukser, som Ruben (tv) gør ovenfor. Vovet men stilfuldt. 

Skal det være endnu mere vovet, kan du gøre som David (th) og lege med toner, der ligger tæt på hinanden, når han bærer en lysegrå blazer med et par cremefarvede jakkesætbukser.

Begge kombinationer fungerer altid enormt stærkt, men det kræver, at man undgår de allermest formelle overdele med især bombastiske skulderpuder, hvis du vil gå spezzato-vejen. For hér handler det netop om at skabe et afslappet look. 

STATEMENT BLAZERE OG SUIT PANTS

Vi slutter med en af vores andre store favorit-kombier. Noget af det absolut skarpeste er nemlig at iklæde sig en statement blazer i tern, striber eller i en vovet farve og mikse den med jakkesætsbukser med et mere underspillet look – både de grå og navy jakkesætsbukser gør sig enormt godt her. Et nemt og enkelt stiltip, der altid fungerer. 

Vil du vide mere om at mikse og matche jakkesæt og generelt gå mere afslappet til jakkesæts-uniformen, så tjek AN IVY TALKS Episode 2 ud HER

 Læs også: AN IVY ADVICE #01: UMAGE ER EN DYD, DER IKKE GÅR AF MODE