Guide

GRAM GUIDER: DERFOR ER KEITA SAKUNO MIN STORE STILINSPIRATION LIGE NU

Når det kommer til styling af slips, jakkesæt og klassikere fra herregarderoben, er reglen hos japanske Keita Sakuno, at der ingen regler er – og lige præcis derfor er han min helt store inspiration på Instagram lige nu.

J eg elsker Instagram, og ikke mindst det daglige modefix, som mediet altid er galant for at levere. Alligevel er det faktisk ganske få stilprofiler, som jeg på daglig basis giver et profilbesøg. Men japanske Keita Sakuno er blevet en af dem. For med sin legende og eksperimenterende tilgang til herregarderoben, har han gjort mig evigt nysgerrig efter, hvad hans næste styling byder på.

Keita Sakunos stil er ikke for alle. Tværtimod. Og det er da heller ikke fordi, jeg kunne se mig selv rocke mange af de 'fits, han poster på sin profil. Alligevel er der mange fragmenter i stilen, som man kan lade sig inspirere af, og derfor er han blevet en af mine helt store stilinspirationer lige nu – præcis som flere af hans mindst ligeså velklædte kollegaer hos det Tokyo-baserede imperie United Arrows & Sons, som også har huset Poggy, Hirofumi Kurino og flere andre store modepersonligheder. 

Men hvad er det, der gør Mr. Sakunos stil så unik og beundringsværdig? Kort sagt kan alle hans looks betegnes som en eksplosion af kreativitet. Han tager typisk elementer fra den klassiske herregarderobe som club blazeren og de lyse chinos med høj talje, og det mikser han med hypede sneakers eller Birkenstocktøfler i bedste Kanye West stil, selvfølgelig en baseball cap, oftest fra Aimé Leon Dore, og regimentstribede slips. 

Samtidig har han en befriende evne til at skubbe grænserne for, hvordan en silhuet kan se ud, når man bærer slips, skjorte og jakkesæt. Og så må vi selvfølgelig ikke glemme de mange preppy referencer, som altid præger hans looks. 

Kort sagt er reglen hos Keita Sakuno, at der ingen regler er. Og det er en kæmpe vibe i sig selv. Men det er også en tilgang til garderoben, som er aktuel for både dig og mig, når det kommer til, hvordan jakkesættet, men også slipset og skjorten kan styles i 2021.

For selvom de færreste nok kan slippe afsted med silhuetter, som Sakuno kan, så kan vi alle slippe afsted med jakkesæt og slips kombineret med baseball cap og matchende sneakers i ny og næ, når looket både skal have elementer af det dressed up og dressed down. 

Yderligere beviser på Sakunos kompromisløse stil kan du lade dig inspirere af herunder, når han eksempelvis sammensætter en varsity jakke med brede slacks, loafers og slips. Eller når hans navy jakkesæt med guldknapper har fået ekstra meget bredde.

Og ja, skal vi ellers ikke bare lade billederne tale deres eget tydelige sprog?

Er du i øvrigt bare halvt så begejstret for den stilinspiration, Keita Sakonu bringer til bordet, som jeg er, så hop straks ind på Instagram og giv ham et follow. Det fortjener han. 

Læs også: 8 beviser på, at du skal følge The Dressed Chest på Instagram


Relevante produkter