Sådan Styler Du Det Stribede Slips

Det stribede slips er en hjørnesten i herregarderoben med masser historie. Og det er samtidig et slips, som præges af en enorm alsidighed, når det kommer til styling. I denne video guider Nikolaj og Alexander til klassikeren og giver 4 gode bud på, hvordan du kan style det.      

Video: Alexander Weng

"Hvis du kun skulle have et slips i skabet, kan du ligeså godt lade det være en klassiker". Sådan skrev Euroman for et par måneder siden, da de fremhævede et af vores stribede slips, 'The Ivy Silk' som det absolut mest essentielle slips at have i garderoben lige nu. Men heldigvis er der mange gode grunde til at tilføje mere end én variant af det alsidige stribede slips, som emmer af historie, til din garderoberotation. 

I denne videoguide sætter Nikolaj og Alexander fokus på de ikoniske slips med (regiment)striber, der første gang for alvor gjorde deres indtog i herregarderoben tilbage i 1880'erne, hvor de blev en del af uniformen på britiske privatskoler.

Senere, i 1920'erne, blev det stribede slips en del af det britiske militærs uniformer, mens Brooks Brothers kort efter var med til at gøre det til allemandseje og en fast bestandel af den generelle herregarderobe – og ikke mindst en Ivy League-favorit i de efterfølgende år. Og ja, det stribede slips er bare en klassiker, der bliver ved med at have aktualitet i herregarderoben. Det så skarpt ud på John F. Kennedy i 60'erne, på Don Draper i Mad Men, på David Beckham på lægterne under Wimbledon og på Charlie Heaton og Tyler, The Creator i nyere editorials hos GQ. 

Se med i videoen ovenfor, hvor Nikolaj og Alexander ligeledes guider til fire forskellige stylinger af det stribede slips. 

Se også: 4 slips, du kan style med din grå blazer

Relevante produkter