Nick Wooster sporter AN IVY under Pitti Uomo

Amerikanske Nick Wooster er en af modebranchens største legender og stilikoner, og under den netop overståede modeuge i Firenze, Pitti Uomo, leverede Mr. Wooster et brandvarmt look iklædt bowling skjorten fra vores sommerkollektion.

Tekst: Alexander Gram
Foto: Alessandro Michaelazzi

M in passion for herremode begyndte for alvor at spire sideløbende med opblomstringen af streetstyle som fænomen tilbage i slut 00’erne og start 10’erne. Og Nick Wooster har på mange måder defineret genren for mig. Med sin unikke og altid eksperimenterende stil, som har udviklet sig meget det seneste årti, har Wooster altid været manden, som jeg har haft blikket ekstra skarpt rettet mod, når jeg er scrollet igennem street style gallerierne på Vogue, GQ og alle andre medier.

Nick Wooster kan nemlig noget, som ingen andre kan, når det kommer til at sammensætte looks, der altid virker progressive, men som samtidig jonglerer med formelle og klassiske elementer fra herregarderoben. I de spæde streetstyledage var han den bærende kilde til hele #menswear-bølgen, som bragede afsted. Her var han typisk klædt i stumpede jakkesæt, button-down skjorter og slips – oftest fra Thom Browne – når Scott Schuman, Tommy Ton og andre streetstyle fotografer forevigede hans toneangivende looks.

I de senere år har skarpe farver, unikke patchworks og designs fra især japanske og koreanske brands samt hans samarbejde med Paul & Shark præget hans personlige stil, og det har på mange måder cementeret, at Woosters fortolkning af herregarderoben aldrig står stille.

Og jeg fik en glædelig overraskelse, da jeg fik en hilsen fra Nick Wooster i min DM på Instagram forleden. Efter mere end ét år(!) med digitale modeuger, så ruller de fysiske modeuger så småt igen i Europas metropoler, og under Pitti Uomo i Firenze sportede Nick Wooster et brandvarmt look på Fortezza da Basso, hvor han var iklædt den hvide bowling skjorte fra vores sommerkollektion.

Skjorten sammensatte han med et par vanvittige patchwork shorts, som jeg formoder er fra Sacai. Mens et par Berluti lædersko og grå sokker sad på fødderne. Et look som på mange måder indkapsler hans eksperimenterende tilgang til herregarderoben. Men det er samtidig også et look, du nemt kan lade dig inspirere af: Brug bowling skjorten med et par mere nedtonede shorts med god vidde og et par chunky lædersko denne sommer, og du har et Woostgod-approved look.

 

Selvom Woosters progressive tilgang til herregarderoben efterhånden kan dele vandene, så er han i min optik stadig en af verdens aboslut bedst klædte mænd – altid fuld af kreative takes på, hvordan man kan klæde sig på. Og derfor bliver vi også lidt ekstra stolte, når vi ser ham iklædt AN IVY. 

Shop din bowling skjorte herunder. 

Læs også: AN IVY Talks 11 – Om sommerstil

Relevante produkter