MR. MADS THALUND – OM AT BÆRE ET SLIPS

Mød den velklædte danske gentleman, Mads Thalund - en mand, der sørger for at dem på TV er flot klædt på

 

 

Endnu en gang er vi teamet op med en af vores gode venner til en snak om arbejde, stil og København. Denne gang er det Mads Thalund, som i vores optik er en vaskeægte gentleman. Du kender ham måske ikke, men du kender ALLE de tv- og modeshows, som han er manden bag, når han sikrer, at logistikken og produktionen går efter planen. 

Vigtigst af alt, så ved han en ting eller to om at være velklædt. Vi fangede ham til en snak om netop at være velklædt, de bedst klædte mænd i Danmark (og Sverige), perfekte sommedage i København, hvordan man bærer et slips uden at blive for formel, og ikke mindst hvorfor Peter Schmeichel ser ham som en modeekspert. 

 

 

AN IVY: HVORDAN VIL DU KARAKTERISERE DIN EGEN STIL?

 Jeg vil sige, at jeg dresser op på en afslappet måde. Det er meget ofte et par jeans, jeg mikser med en skjorte og en blazer eller en overshirt. Eller også er det et par jakkesætsbukser, en skjorte og en sweater. Jeg elsker at være velklædt, men stadig med et hint af afslappethed. Det skyldes også, at dresscoden i min industri ofte er jeans og sneakers. Ingen har jakkesæt på. Så jeg prøver at finde en balance imellem det.

Jeg er vild med lyseblå nuancer, navy og grøn hele året, mens hvid og beige er de skarpeste farver om sommeren og lysegrå, charcoal og camel i vinterperioden. Det er farver, som altid kan mikses og matches. 

Jeg elsker, når man kan se, at folk har gjort sig umage. Og det er noget de danske mænd godt kunne blive bedre til. Så det ikke bare bliver en tilfældig hoodie og et par jeans. 

 

 

AN IVY: GRUNDET DRESSCODEN I DIN INDUSTRI, HVAD SIGER FOLK SÅ TIL DIN STIL? 

Jeg får selvfølgelig en masse kommentarer for min stil. Mest af alt fordi jeg adskiller mig fra de fleste i branchen. Ofte er det kommentarer som; "kommer du lige fra kostskolen eller fra et møde med de royale?".

Peter Schmeichel, som jeg lavede Champions League med i mange år, kalder mig ekspert, når det kommer til menswear. Det snakker og griner vi stadig meget af. Folk ved, at jeg godt kan lide at være velklædt – det er bare, den jeg er. Og ærligt, så tror jeg, at de fleste godt kan lide, at jeg skiller mig en smule ud. I dag spørger mange af mine kollegaer mig til råds, når de for eksempel skal købe et nyt suit. Så man kan sige, at de har omfavnet min passion over tid. 

AN IVY: HVEM SYNES DU ER DE BEDST KLÆDTE MÆND LIGE NU? 

Der er mange! Især svenskerne ved, hvordan man skal klæde sig. Lalle Johnson er virkelig cool. Maxim Lundh og Philip Conradsson gør det også ekstremt godt. I Danmark er Virgil Nicholas, Martin Qvist og Jonathan Harboe nogle af dem, der formår at gøre formelle elementer ret casual. Jeg er også vild med Andreas Torp fra NN07, som har en virkelig simpel og clean stil. 

 

 

AN IVY: HVAD ER DIN FAVORITKOMBINATION MED SLIPS?

Jeg er ret klassisk og har oftest en hvid, lyseblå eller blåstribet skjorte på. Mine slips skal selvfølgelig matche den slags skjorter. Jeg foretrækker oftest de strikkede slips, fordi de er mest casual. Samtidig er en af mine favoritkombinationer grønne eller brune slips og blå (stribede) skjorter. Og hvis du kan finde et afdæmpet slips med camomønster, så er det også ret cool!

 

 

AN IVY: HVIS MAN SKAL KØBE SINE FØRSTE SLIPS, HVAD VIL DU SÅ ANBEFALE? 

Du skal kigge efter farver, som er nemme at mikse med andre farver. For eksempel blå, grå og grøn. Slipset kan også have et diskret mønster, men det må ikke blive for meget, for du skal stadig kunne mikse det med stribede og ternede skjorter. Et godt bud kunne være 'The Preppy' og 'The Inevitable'. Og et strikket slips som du kan bære afslappet. 

 

 

AN IVY: DU SNAKKER MEGET OM AT BÆRE SLIPS AFSLAPPET. VIL DU IKKE BESKRIVE DET? 

Tænk på andre muligheder end jakkesætsbukser og blazere. Alt andet end slipset skal være casual. Det kunne være et par grå uldbukser, en oxford skjorte, et slips og en denimjakke. Eller et par chinos, en casual skjorte, et slips og en overshirt. Med det look er slipset ikke for iøjnefaldende, men det er stadig en lækker detalje. Og så er der selvfølgelig den nemme: rul ærmerne op på skjorten, tag et strikket slips på og miks det med et par jeans og loafers. 

AN IVY: HVORDAN BRUGER DU DINE SOMMERDAGE I KØBENHAVN, NÅR DU HAR FRI? 

Jeg er et A-menneske. Jeg starter altid med en stille morgen. Jeg ville tage min cykel ind til byen for at spise frokost, måske i Kødbyens madmarked eller på La Banchina på Refshaleøen. Efterfølgende ville jeg tage en gåtur i HC Ørstedsparken, som jeg synes er virkelig flot på sommerdage. Jeg ville slutte dagen på Ravnsborggade med mad og vin og efterfølgende med cocktails på Salon 39, Curfew, Le Bambole eller bare en simpel Gin & Tonic på Bird and Churchkey.