Mød stilguruen Mathias le Févre

Med sin distinkte signaturstil, er danske Mathias le Févre for længst blevet en af streetstyle-fotografernes favoritter, når herremodeugerne løber af stablen i Europas metropoler. Vi har mødt den danske stilguru, som har gjort menswear og sin personlige stil til sin levevej i London.

Interview: Alexander Gram

Foto: Nick Tydeman

D u skal ikke scrolle ret langt ned i igennem Mathias le Févres feed på Instagram, før du har set nok inspirerende outfits til at drage samme konklusion, som jeg for længst har gjort: Mathias le Févre er en af Danmarks klart bedst klædte mænd.

 

Den 24-årige dansker, der for mere end fem år siden flyttede til den klassiske herreekviperings epicenter, London, for at forfølge sin drøm indenfor mode- og livsstilsfeltet, har for længst manifesteret sig i det internationale modelandskab med sin distinkte signaturstil, der præges af Savile Row-vibes, 70'er referencer og generelt en bred potpourri af misundelsesværdige jakkesæt. Og uanset om du klikker dig gennem gallerierne på Vogue, GQ eller et tredje dominerende modemedie i forbindelse med herremodeugerne, kan du være sikker på, at Mr. le Févres stil er blevet fanget af de største streetstyle-fotografers linser. Samarbejderne med prominente brands tæller da også allerede Rolls Royce, Vacheron Constantin, Ralph Lauren, Hackett London og mange flere. 

Vi mødte danskeren, der i dag både skriver model, stilguru og kreativ direktør på sit CV, til en snak om sin personlige stil, slips, stilikoner, rejser og hvordan Instagram har spillet en rolle for hans komet-karriere i menswear-feltet. 

Mathias, hvordan vil du beskrive din personlige stil? 

"Jeg vil sige, at den klassisk tailored med et præg af stilen fra 70'erne.

Da jeg startede med at gå i jakkesæt og klæde mig mere formelt, var det for at skabe et poleret og business præget look. Efter en årrække klædt i hvide skjorter og kedelige slips, tog jeg springet for at forfølge en karriere i den kreative industri. Med et skab proppet med regulære suits, længtes jeg efter at udtrykke min personlighed igennem min påklædning, så jeg startede med at eksperimentere med mønstre, farver og teksturer.

Senere, gennem mit job som kreativ konsulent, mødte jeg den legendariske skrædder Edward Sexton. Manden som i 70'erne, sammen med designeren Tommy Nutter, mere eller mindre genopfandt Savile Row-jakkesættet med en snært af rock n roll. Edward har inspireret mig til at eksperimentere med brede bukser og vintage jakkesæt." 

Foto: Mart Joseph

Den klassiske herremode gennemsyrer dit personlige look. Hvordan og hvornår startede passionen? 

"Lige siden jeg var barn, har jeg haft en brændende lyst og passion for at arbejde. Jeg lavede mine første lommepenge som 12-årig, hvor jeg arbejdede for min far og bedstefars virksomhed. At se dem køre en forretning gjorde, at jeg blev gennemvædet af iværksætterjuice – faktisk så meget, at jeg som 16-årig startede min første forretning sideløbende med at jeg startede på handelsskolen. At køre forretning som teenager gjorde det ekstra vigtigt for mig, at mine kunder og forretningspartnere tog mig seriøst. Så jeg besluttede mig for at bruge min påklædning som et redskab til det. Jeg uddannede mig selv i tailoring-stilen gennem bøger, online journaler og startede med at følge stilfulde mænd på sociale medier. Det var sådan min besættelse startede."   

Du snakker allerede lidt om inspirationen til din stil, men kan du ikke uddybe den yderligere. Hvor henter du inspiration? 

"Jeg er konstant inspireret af mit miljø; at bo i London, fødestedet for det moderne jakkesæt, gaderne er altid fyld med velklædte mændsom sætter stolthed i at se godt ud – dandier for at være mere specifik. Udover det, bruger jeg Instagram til inspiration. Jeg nyder også at være forbundet og dele min kærlighed for tailoring med mennesker fra hele verden. Jeg er også stor fan af musik fra 70'erne og 80'erne. Elton John, Mick Jagger og John Lennon er alle nogle af mine største stilhelte." 

Er det så også de mest ikoniske stilpersonligheder?

"Tommy Nutter, Elton John og Mick Jagger er mine 70'er stilhelte. De gjorde, at det så enormt ubesværet cool og rock n roll ud at klæde sig i et jakkesæt. 

Ralph Lauren er også et godt eksempel. Han har ikke bare en enormt inspirerende iværksætterrejse, men han har også inspireret mig til at eksperimentere med prep-stilen. Cricket striktrøjer, tern på tern og popfarver."

Foto: Andrea Natali

Lad os springe videre til din egen garderobe. Hvad er dine essentials og favorititems i garderoben i de kommende måneder? 

"Mine sommer-essentials er følgende: 

1) Et cremefarvet three-piece suit skåret i irsk hør af skrædderne Gieves & Hawkes. Det er let og enormt alsidigt. Du kan bære alle tre dele sammen til en formel havefest, bukserne med afslappede skjorter eller jakken med et par vovede bukser med tern. Mulighederne er uendelige. 

2) Mine yndlingspoloer i varmt vejr er fra Yuri & Yuri. De er strikket i åndbart japansk garn og skåret med en chic, bred krave. Et item, som er taget ud af 'The Talented Mr. Ripley'. 

3) Hvis du vil dufte som en blæsende sommeraften i Toscana, så er Acqua Di Parma Blu Mediterraneo duften, du skal gå for. Jeg har brugt den i mere end tre år, og den er blevet min absolutte yndlings. 

4) Det er heller ingen hemmelighed, at jeg bruger meget tid på farten i forbindelse med mit job, så det betyder alt, at du har bagage, som du elsker. Jeg har et sæt af Globe-Trotter kufferter i brun læder, der får en smuk patina, når man rejser. 

5) Jeg skifter også meget mellem løst hår og en stram sideskilning – alt afhængigt af mit humør og lejligheden. Når jeg sætter mit hår, bruger jeg et mix af Truefitt & Hill’s “Clay” og “Paste”."

Hvad med slipset. Hvad betyder det for dig? 

"Slipset er ikke bare en ekstraordinær accessory, men det symboliserer også en vigtig mentalitet. Et slips siger dedikation, et slips viser, at man har gjort sig umage, og et slips viser commitment." 

Hvis du skal pege på de vigtigste items, som du mener, at alle mænd bør have i garderoben, hvad skal det så være? 

"En jacquard kåbe i silke, som man skal iklæde sig på søndage derhjemme. Det er en kæmpe essential!" 

Foto: Kirk Truman

Det er efterhånden nogle år siden, at du flyttede til London. Hvorfor netop London? 

"Jeg flyttede til London for fem år siden, og det var ikke bare fællesskabet af sartorial-entusiaster, der fik mig til at flytte herover. Det er en by pakket med ambition og en meget iværksætterdrevet energi – mange mennesker jeg har mødt på min vej, de er her, fordi de håber og ønsker at opnå noget stort med deres egne ting og projekter. Er du bekendt med citatet: "Hvis du er den smarteste person i et rum, så er du i det forkerte rum?" Jeg mener, med en befolkning på 9 millioner mennesker, så er chancerne meget små. Som Europas hovedstad, er det også en kulturelt smeltedigel, og hvem vil ikke gerne have venner fra hele verden?" 

Du har i skrivende stund 153K følgere og har gjort en karriere ud af din Instagram. Hvornår gik det op for dig, at det skulle være din levevej? 

"Instagram har helt klart spillet en stor rolle i min proces med at realisere min passion, og den har hjulpet mig med at blive forbundet med det kreative community, som jeg nu anser som min industri. Det kickstartede min karriere som model, som skribent og indenfor art direction, og nu fungerer Instagram som et lærred, hvor jeg kan dele mit arbejde." 

Som influencer/stilekspert/kreativ konsultent, hvordan ser en typisk hverdag så ud for dig? 

"To dage er aldrig de samme, og det var en stor kamp for mig at vende mig til, da jeg besluttede mig for at forfølge en karriere i mode. Jeg slap det heldigvis, da jeg indså, at jeg skulle ændre mit mindset og begynde at tænke på min kalender som sæsoner, dynamisk og projektbaseret, da det meste af mit arbejde udspiller sig omkring projekter, hvor jeg producerer content." 

Foto: Nick Tydeman

 

Som du selv siger, er du også meget på farten. Hvor mange rejsedage har du om året? 

"Sidste år havde jeg 94 dage væk fra hjemmefra. Japan, Italien, Skotland, Frankrig, Singapore, Dubai, Schweiz, Marokko, Saudi Arabien og Portugal. Jeg elsker at rejse, opleve nye kulturer og gå på eventyr. Det åbner min sjæl og ændrer min perception af vores virkelighed." 

Hvad har du altid i din kuffert, når du rejser? 

"Et kamera. Jeg vil aldrig tage afsted uden mit kamera. Det er blevet en forlængelse af min vision, og jeg elsker at fange specielle øjeblikke på mine ture. 

Et ekstra jakkesæt. Der er altid en mulighed for at spilde is ned på dit bedste cashmere suit, så hav altid en back up med. 

En bog. Når jeg rejser er der altid en masse tid, der skal fyldes ud. Og jeg bruger bøger til at lære noget nyt. Jeg har for nyligt læst: The Art of Happiness, Rework and Awareness af Osho."

Når jeg browser igennem streetstyle til alle herremodeugerne, så er du en af de stilpersonligheder, der går igen rigtig meget. Hvordan har den store bevågenhed påvirket din karriere – og hvorfor tror du, at netop din stil er blevet så populær i denne sammenhæng? 

"Det er et stort kompliment. Tak! Men det er et svært spørgsmål at svare på. Øget opmærksomhed vil altid skabe flere muligheder, når det kommer til at samarbejde med andre kreative personer og brands. Men det betyder også, at man skal afslå en lang række muligheder. Helt grundlæggende definerer alle projekter, du laver, stien foran dig." 

Foto: Nick Tydeman

Hvilket stiltip vil du gerne give til den danske mand? 

"Tag ikke din påklædning for seriøst. Eksperimenter, tag chancer og hav det sjovt." 

Lad os slutte med et spørgsmål, som dit fleste nok battler lidt med for tiden. Men hvordan er dit typiske working from home outfit i disse corona-tider? 

"Jeg rocker mest en smart casual skjorte/slips-kombination, men når den står på onlinemøder og mine Live Instagram sessioner tager jeg jakke på. Jeg sørger også altid for at tage parfume på, når jeg arbejder hjemmefra. Det har en overraskende effekt på min arbejdsetik."

Læs også: Gram Guider: Stjæl 3 stiltips fra John F. Kennedy, og du har alt, du behøver i din preppy garderobe