Mød AN IVY: Nikolaj Dylsing Om Inspiration, Vision og Personlig Stil

Hvad inspirerer de to grundlæggere bag AN IVY? Hvordan beskriver de deres egen personlige stil, og hvad er deres vision med AN IVY som brand? I en ny artikelserie kan du møde de to grundlæggere. Vi starter med Nikolaj Dylsing Olsen.

Foto: Daniel Overbeck 

Navn: Nikolaj Dylsing Olsen
Alder: 29 
Co-Founder, AN IVY

HVAD ER AN IVY FOR DIG? 

"AN IVY er for mig meget mere end bare produkter. Selvom produkter i den grad betyder noget. Flotte og vellavede produkter gør mig oprigtigt bare glad. Uanset hvor overfladisk eller materialistisk det nu engang lyder. Men AN IVY er et symbol på noget mere. Et symbol på at gøre noget ud af selv de små øjeblikke. Vi skal alle klæde os på, så hvorfor ikke gøre noget ud af det? Jeg er modstander af at konstant tage den nemme løsning. Og hvorfor nødvendigvis ligne alle de andre i jeans og t-shirts? Jeg har aldrig rigtig forstået det."

HVAD INSPIRERER DIG? 

"Min inspiration skifter ofte meget. Oftest er jeg enormt inspireret af mennesker, der gør tingene på deres helt egne måder. Og tør stå ved dem samtidig. Men lige nu, er jeg enormt fascineret af kunst og arkitektur. Det er vidunderligt at stå og kigge på et maleri eller en bygning og blive blæst bagover, imens man tænker ’hvor er det imponerende, at nogle har kunne se det for sig og herefter lave det’. Kunsten er også en måde for mig at finde farvekombinationer, der overrasker. Fx lyseblå og lyserød eller beige og en støvet grøn farve."

HVORDAN VIL DU BESKRIVE DIN PERSONLIGE STIL? 

"Jeg er ret klassisk. Dog med en særlig kærlighed for noget, der bryder det en smule. Et jakkesæt i Hopsack-materiale i stedet for klassisk, tynd uld. Loafers i stedet for derbies. Et grønt slips i stedet for et blåt. Jeg har aldrig lyst til at være ham, der larmer mest i et rum med mit tøj. Men jeg vil absolut heller ikke ligne ’de mange’ – jeg kan godt lide tanken om, at jeg har mit eget look. Derfor går jeg ofte i mange af de samme ting, bare i forskellige variationer. En grå ternet blazer, et par loafers, Oxford skjorter, et blåt dobbeltradet jakkesæt og grå habitbukser."

HVILKE ER DINE FAVORIT-ITEMS I GARDEROBEN? 

"Mit favorit ’mønster’ har altid været det ternede ’Prince of Wales’. Det er virkelig skønt og enormt tidløst. Derfor har denne blazer fra Oscar Jacobson også været min absolut bedste ven hele vinteren. Og jeg har kunne bære den til nærmest alt.

Så har jeg en svaghed for parfumer. Og jeg kan godt lide at have en signaturduft. Og min er Byredos ’Gypsy Water’. Den er ikke for tung, men stadig kompleks. Den har været min go-to duft i mere end 5 år nu, og jeg kan ikke se, at det nogensinde skulle ændre sig.

Til sidst, det fodtøj jeg går absolut mest i: Loafers. Disse er fra det spanske mærke, Meermin, som virkelig leverer quality-for-money. En forrygende form og i en særdeles flot brun nuance."

Mr. Frederick Egan Castleberry, Foto: Instagram

HVAD ELLER HVEM ER DIN STØRSTE STILINSPIRATION? 

"Jeg elsker alt ved Frederick Egan Castleberry (@fecastleberry). Han har en måde at bære sit tøj, som kun han har. Og han ser bare vanvittigt cool ud i alt fra et tight, nålestribet jakkesæt til et Adidas tracksuit. Hvordan han gør det, aner jeg virkelig ikke. Hans øje for stil og æstetik samt hans måde at kommunikere på er for mig at se second-to-none."

HVORFOR SLIPS? 

"Det er svært kun at nævne én grund. Med en pistol for panden, ville jeg nok sige ’ambitioner’. Jeg har altid været utrolig ambitiøs. Og slipset har allerede fra starten af mine 20’ere været en måde at vise omverdenen dette. Jeg synes, at et slips tydeliggøre, at man gør noget ud af selv de små øjeblikke. Og man skal ikke underspille betydningen af at gå godt klædt. Det gør en forskel. Ingen tvivl om det.

Læg hertil, at det samtidig er en enorm enkel måde at være velklædt på. Man kommer langt med et par pæne habitbukser, en hvid (Oxford) skjorte og et velvalgt slips."

HVILKEN TYPE SLIPS ER DIN FAVORIT? 

"Jeg har altid haft en særlig svaghed for de strikkede slips. De balancerer så fornemt imellem det formelle og uformelle. De kan dresse dine afslappede looks op, imens de samtidig kan tone dine meget formelle og klassiske looks ned. Det er jeg stor fan af.

Efter vores ’Italian Collection’ er landet, har jeg særligt gået meget i vores ’Navy Burgundy Silk Tie’. Teksturen på dette er fantastisk, og bliver i Italien kaldt ’uncinetto’. Teknikken bag dette slips er helt speciel, og kan blot laves af én fabrik i Italien, hvis slipset skal laves med den helt originale metode. Og det er naturligvis denne fabrik, der står bag vores Italienske strikslips."

HVAD ER DIT FAVORITSTED AT KOMME I KØBENHAVN? 

"Der er ikke et sted, jeg er kommet mere end ’108 The Corner’. Stedet har en unik charme, også ligger det ud til den Københavnske havn. Jeg er fra Bornholm, og er vokset op med vand omkring mig, og det har en eller anden beroligende effekt på mig.

Derudover serverer de Københavnsk absolut bedste cortado, hvis du spørger mig, og deres udvalg af vine er ligeledes formidabelt."

HVAD DRØMMER DU OM, AT AN IVY BLIVER TIL? 

"Jeg elsker selv brands, der står for noget. Og som har deres egen måde at udtrykke dette på. Sådan håber jeg også, at folk ser på AN IVY. Og det skal vi blive endnu bedre til.

Vi skal være et brand, der hylder vigtigheden af at udmærke sig i alle livets aspekter. Vi skal være relevante for de mænd, der vil mere. Og vi ønsker at være et brand, som folk uden bekymring kan gå til, når de skal klæde sig på. På den måde kan de i stedet bruge deres ressourcer på at udmærke sig på deres helt eget felt. Derfor drømmer jeg også om at AN IVY bliver et koncept, hvor de mænd, der forstår vigtigheden af at klæde sig ekstraordinært godt, kan finde de mest essentielle accessories. Vi skal være go-to stedet for disse visionære mænd."

Læs også: Gram Guider: David Hockney indkapsler, hvorfor du skal have et seersucker-suit

Relevante produkter