Mød AN IVY: Alexander Gram om Inspiration, Personlig Stil og Slips

Hvad inspirerer de to grundlæggere bag AN IVY? Hvordan beskriver de deres egen personlige stil, og hvad er deres vision med AN IVY som brand? I en ny artikelserie kan du møde de to grundlæggere. Denne gang stiller vi skarpt på Alexander Gram.

Foto: Daniel Overbeck 

Navn: Alexander Gram
Alder: 28
Co-Founder, AN IVY

HVAD ER AN IVY FOR DIG? 

Det første ord, der falder mig ind, når jeg tænker AN IVY, det er passion. AN IVY indkapsler meget af det, jeg er allermest passioneret omkring. Jeg ved, at jeg taler på både mine og Nikolajs vegne, når jeg siger, at AN IVY i høj grad bygger på passionen for slips, passionen for at være godt klædt på hver eneste dag, passionen for at inspirere, men også passionen for at gå sine egne veje og tro på egne projekter. 

I min optik er noget af det mest inspirerende, motiverede og givende at kunne gøre sin passion til sin levevej. Og AN IVY står blandt andet som et symbol for netop dét hos mig. Det påskønner jeg virkelig og er dybt taknemmelig for.

HVAD INSPIRERER DIG? 

Det er ingen hemmelighed, at mit hjerte banker for herremodescenen – og selvsagt kommer meget af min inspiration også derfra. Jeg følger herremodeugerne og alle modemedier tæt. Jeg har jo også – sideløbende med AN IVY – arbejdet med modejournalistik siden 2013, blandt andet på min egen blog Preppy Beast, og freelance på medier som Euroman, MetroXpress, Soundvenue, Fashion Forum og Go’ Morgen Danmark. Og ja, så tør jeg slet ikke tænke på, hvor meget tid jeg bruger på at scrolle igennem både nye og gamle kollektioner i Vogues opslagskatalog for at finde inspiration. 

Når det er sagt, er jeg lige nu også enormt inspireret af vores nye initiativ på Instagram, nemlig vores AN IVY Brand Board. Her samler vi en masse visuel inspiration indenfor mode, ikoniske personligheder, arkitektur, interiør og kunst. Alt sammen ting, der naturligvis altid har inspireret mig og fyldt meget i mit liv. Men at vi nu også har dedikeret en platform til vores inspiration, hvor vi kuraterer det allerbedste, gør, at de forskellige aspekter bare inspirerer mig endnu mere.

HVORDAN VIL DU BESKRIVE DIN STIL? 

Jeg er som regel klædt i jakkesæt, oxford skjorter og stribede slips. Det har længe været en slags uniform for mig. Men jeg forsøger også altid at finde balancen mellem det formelle og uformelle, når jeg klæder mig på – og altid gerne med minimum ét item, der giver mit samlede udtryk noget kant. Som et par klassiske lædersko eller chelsea-støvler med overdimensionerede såler. En atypisk pasform eller materialevalg på jakkesættet – et godt eksempel er et af mine favoritsuits fra Prada, som er lavet i et sporty nylon-materiale. Ellers er farverige eller chunky sneakers også altid gode.

HVILKE ER DINE FAVORIT-ITEMS I GARDEROBEN? 

Det skifter faktisk meget, hvad jeg har som favoritter i garderoben. Dog har jeg én blazer – et kunstværk i mine øjne – fra Raf Simons samarbejde med Sterling Ruby fra AW14-kollektionen, som er min all-time favorit i min garderobe. Den bliver dog lidt for sjældent luftet. Derfor har jeg også fremhævet nogle andre items her.

Min nylontaske fra Prada er eksempelvis en vinder. En underspillet signatur-klassiker fra mit yndlingsbrand. Den er perfekt til arbejdsbrug, men også tilpas rummelig til at kunne bruges til de korte weekendture.

Så er mine bombastiske Derby sko fra Eytys også en favorit. Jeg elsker det svenske mærkes kompromisløse tilgang til design og ikke mindst deres evne til at ruske rundt i den gængse opfattelse af, hvordan en lædersko kan se ud.

Et par briller/solbriller med blåt glas er også en go-to lige nu. Disse kommer fra Ace & Tate og Soulland, og de blev brugt på catwalken, da Soulland i januar viste et af min favoritshows under modeugen i København. 

Vi slutter med regimentslipset fra vores samarbejde med Les Deux. Det er så tilpas alsidigt, at det mere eller mindre kan bruges til alt i min garderobe. Og så indkapsler det AN IVY-æstetikken til fulde.

HVAD ELLER HVEM ER DIN STØRSTE STILINSPIRATION? 

Waaaau..... Jeg kan simpelthen ikke vælge én. For der er rigtig mange, som inspirerer mig på forskellig vis. I tredje episode af AN IVY Talks, som du kan se HER, fremhævede jeg for eksempel Sergei Sviatchenko og holdet bag japanske United Arrows som nogle af verdens bedst klædte mænd. Det har ikke ændret sig siden. 

Også Nick Wooster har altid været en stor inspirationskilde for mig – også nu, hvor hans stil ellers har bevæget sig meget langt væk fra dét look, som jeg i starten var meget fascineret af.

Og så er der stylisten Olivier Rizzo, som står bag mange Raf Simons, Calvin Klein 205W39NYC og Jil Sander-stylinger, ligesom han også har været in-house stylist hos Prada i en årrække. Jeg elsker hans måde at sammensætte looks på, og hans arbejde er uden tvivl min største stilinspiration lige nu, når det kommer til min personlige stil.

HVORFOR SLIPS? 

Du finder ikke et item i herregarderoben, som er forbundet med mere symbolik end et slips. Og netop den symbolik, men også slipsets konnotationer er enormt sjove at arbejde med.

I min verden symboliserer slipset både traditioner, power og umage. Men slipset har også stadig en tendens til at blive sat i bås som noget, der kan kun kan bruges til jakkesæt og til formelle begivenheder. Det er misforstået. Slipset er til alle lejligheder, og det ser mindst ligeså godt ud til en oxford skjorte med oprullede ærmer, gurkha pants og sneakers, som det gør til dit flotteste og mest velsiddende jakkesæt. Det er et budskab, jeg håber endnu flere mænd vil tage til sig. 

HVILKEN TYPE SLIPS GÅR DU MEST MED? 

Lige siden jeg startede med at gå med slips, har jeg været begejstret for Shantung-slips. De har et karakteristisk udtryk med den opkradsede overflade, og ligesom strikslipset er de nemme at trække i en både formel og uformel retning.

Derfor er jeg naturligvis også ovenud begejstret for, at vi nu har dem i vores produktportefølje, som en del af vores luksuslinje ’The Italian Collection’. Det er en type slips, som kun kan laves meget få steder i hele verden, og hele kollektionen fra Italien markerer virkelig en milepæl for os.

HVAD ER DIT FAVORITSTED AT KOMME I KØBENHAVN? 

Den ligger måske lige til højrebenet. Men siden Hotel Sanders åbnede op – jeg tror det var i slutningen af 2017 – har jeg altid nydt at komme på det smukke hotel for at drikke min kaffe, spise en croissant og holde uformelle møder. Både hotellets næsten parisiske udendørs-arrangement på Tordenskjoldsgade bag Det Kgl. Teater, men også tagterrassens unikke vibe er en klar anbefaling værdig.

Derudover løber jeg rigtigt meget, og jeg elsker de tidlige og smukke morgenløbeture i sommermånederne på Kastellet. Prøv det, hvis du ikke allerede har været på tur deroppe for at se solen stå op.

HVAD DRØMMER DU OM, AT AN IVY BLIVER TIL? 

Her fristes jeg til at følge trop på Nikolajs svar på selvsamme spørgsmål, som du kan læse i MEET AN IVY-artiklen HER. For mig er drømmen ligeledes at AN IVY skal være et konceptuelt brand, der står for noget. Fundamentet er i høj grad allerede lagt, og det er enormt inspirerende at bygge ovenpå med nye initiativer hver eneste dag.

Så ja, stay tuned. For 2020 kommer virkelig til at markere en markant udvikling i AN IVY-regi, hvor vi kommer til at iværksætte en masse spændende projekter, produktkategorier og meget mere. Vi er allerede godt i gang med vores collab med Les Deux og vores italienske luksuslinje. 

Læs også: Mød AN IVY: Nikolaj Dylsing om inspiration, vision og personlig stil