Gram Guider: Andy Warhol leverer opskriften til dit casual sommerlook

Mr. Andy Warhol er utvivlsomt en af de vigtigste stilikoner, når det kommer til herregarderoben. Og ét helt konkret look fra kunstnerens potpourri af stærke outfits bør du lade dig inspirere ekstra meget af lige nu. 

D et er oftest i kunstens verden, at man finder de mest interessante, inspirerende og toneangivende stilikoner gennem tiden. Tænk på vores samarbejdspartner Sergei Sviatchenko fra Close Up And Private eller Mr. David Hockney, Jean-Michel Basquiat og legendariske Andy Warhol. Der er mange unikke personligheder og stile at tage af, men netop sidstnævnte, Mr. Andy Warhol, har fået mig til tasterne for sætte fokus på et konkret look fra 1981, som jeg bare ikke kan få nok af.

Først og fremmest gjorde Andy Warhols underspillede elegance ham til en af det 20. århundredes vigtigste stilikoner – og selv 34 år efter hans død har hans personlige stil stadig en enorm indflydelse i modelandskabet. For mig helt personligt har han også været en kæmpe kilde til inspiration i en årrække, og jeg har ikke tal på, hvor mange af de ikoniske Warhol looks, som oftest bestod af gennemsigtige briller, oxford skjorter, slips, læderjakker, safari jakker, jeans og Cartier Tank uret, jeg har samlet i min moodboard-mappe på laptoppen.

Alligevel scrollede jeg forbi et "nyt" billede/look på Instagram forleden, som vi simpelthen bliver nødt til at snakke om. For stilmæssigt indkapsler portrættet af Andy Warhol, som er taget af Bertrand Laforet ved Deauville Film Festival, ALT, når det kommer til både min personlige inspiration i garderoben pt., AN IVYs dna, men også tidsånden i herremoden.

Man siger jo, at et billede siger mere end tusind ord, men lad mig alligevel bryde looket ned. For dette Warhol look balancerer til perfektion mellem det afslappede og formelle, og det rammer preppy viben med et, ja, lille japansk touch på fineste vis.

Grundlæggende er der en helt unik ubesværethed over måden, som Warhol sammensatte den ikoniske Yankees cap med en button down skjorte med lang krave, et stribet slips og ikke mindst rygsækken. Og selvom det er umiddelbare kontraster der mødes, når kasket og rygsæk er stylet med det formelle slips, så er det et evigtgyldigt look og en kæmpe vibe. Der er en progressivitet og en vovethed over det selvom det er klassisk, og det er et look, mange af mine japanske stilinspirationer og Sergei Sviatchenko eksempelvis også ville bære den dag i dag.

Der hersker ingen tvivl om, at lige netop dette billede kommer til at være en kæmpe inspiration for mig hele sommeren – især når jeg er på farten. For Warhol leverer opskriften på det perfekte preppy og praktiske sommerlook, der trækker på tydelige referencer til alt det, jeg så godt kan lide fra herrregarderoben. 

Vil du selv prøve kræfter med det? Så find for eksempel en lignende version af skjorten i vores kollektion HER. Et tidløst stribet slips HER. Et alternativ til Yankees kasketten HER. Og skal du spice det op med en rygsæk, er min anbefaling naturligvis, at du kigger mod PORTER HER, som laver de absolut sejeste rygsække, hvis du spørger mig.

Læs også: Gram Guider: Disse to profiler mestrer den moderne IVY stil