Gram Guider: Stjæl 3 John F. Kennedy looks, og du har alt, du behøver i din preppy garderobe

57 år efter hans død står den tidligere amerikanske præsident, John F Kennedy, stadig som en af historiens vigtigste stilikoner med sin beundringsværdige preppy stil. Og lader du dig inspirere af tre JFK-looks, har du rent faktisk alt, du behøver i din preppy garderobe. Alexander guider. 

Ord: Alexander Gram

D et kan nærmest virke som utopi at tro, at en amerikansk præsident kan være et stilikon, når man tænker på Donald Trump, hans lange, røde slips, elendige fits på sine jakkesæt og mærkværdige, vindblæste hår. Ikke desto mindre var realiteterne radikalt anderledes, da John F Kennedy tilbage i 1961-1963 besad verdens mest magtfulde position. Mr. Kennedy var nemlig et sandt stilikon, som stadig i dag – næsten 60 år efter hans død – er en stor inspirationskilde for mange – inklusive mig selv.

Man kan nemlig ikke snakke om preppy-stilen, som vi holder så meget af og som er kernen i AN IVYs DNA, uden at tænke på præsidenten, som ruskede rundt i de forventninger, der var til en præsident og hans påklædning dengang. John F Kennedy lod nemlig aldrig sin baggrund fra østkystuniversitetet Harvard fornægte, og de preppy Ivy League referencer skinnede forfriskende igennem uanset om præsidenten befandt sig i det ovale kontor i Det Hvide Hus, på sin båd på fridagene eller i selskab med sin smukke og stilfulde kone, Jacqueline. Regimentstribede slips, oxford skjorter fra Brooks Brothers, club blazere, chinos, loafers og converse-sko var altid en del af præsidentens stilfulde uniform.  

"Selv når han var i et formelt miljø, havde han solbriller, smalle slips og komplementerende blazere og bukser på i stedet for fulde jakkesæt – intet føltes nogensinde påtvunget, når det kom til hans påklædning. Hans coolness og selvtillid kombineret med hans karisma, smil og all-American ånd, skabte en afslappet polering omkring ham. Og det er den stemning, som fortsat inspirerer herremoden i dag", fortalte Michael Kors om John F Kennedy til Womens Wear Daily i forbindelse med 100-året for hans fødsel. Og jeg må indrømme, at jeg ikke kunne ikke være mere enig.

Det er heller ingen hemmelighed, at stribevis billeder af John F Kennedy pryder vores moodboard hos AN IVY og vores brand board på Instagram, og da jeg forleden browsede alle billeder igennem, slog det mig, at du faktisk bare behøver at tage udgangspunkt i og lade dig inspirere af tre JFK-looks for at have alt, du behøver i din preppy-inspirerede garderobe. Og med udgangspunkt i den observation, har jeg samlet de tre looks, som i øvrigt er blandt mine favoritter hos præsidenten gennem tiden, og linket dem op med aktuelle items, du kan shoppe nu, så du kan genskabe de tre preppy looks, som passer til enhver lejlighed. Følg med her.  

PREPPY LOOKET

Måske mit favorit Kennedy-look nogensinde, og samtidig et look, der indkapsler den preppy baggrund, men også uformelle kant, som Michael Kors kommenterer på ovenfor, og som har gjort Kennedys stil så ikonisk. Det fantastiske ved preppy-stilen er, at den altid har sin relevans i herregarderoben, og du kan rent faktisk kopiere dette look 1:1 i dag og stadig ramme tidsånden med dit look. Et par wayfarer-briller, en club blazer stylet med stribet slips og lyse bukser samt et par penny loafers på fødderne er nemlig en udødelig preppy favoritkombination. Og jeg kan godt garantere dig for, at det er en kombination, som alle mænd også ser godt ud i. 

Vil du stjæle looket, så kan du finde lignende blazer fra Gant HER, skjorte fra os HER, stribet slips fra os HER, bukser fra Amfeast HER og loafers fra G.H. Bass HER.

CASUAL LOOKET

Regimentstribede slips og lædersko var typisk uniformen for John F Kennedy, men også hans casualwear på fridagene er kilde til massiv inspiration. Hvis du selv giver dig i kast med at søge efter inspirerende JFK-looks, vil jeg klart anbefale dig at tjekke de mange afslappede prep-looks fra hans båd – der er mange gode at tage af. Alligevel er casual-favoritten et helt andet look. For jeg synes, at der er en ubesværet coolness over dette preppy look fra 1954, som du også nemt kan genskabe i dag . Over den hvide oxford skjorte med åbentstående button down-krave, brugte han en tynd, grå strik med v-hals, som ligeså godt kunne have været en grå crewneck med universitetsprint, mens bukserne var brede og skoene selvfølgelig var de ikoniske Converse, som JFK også ofte kastede sin kærlighed på. 

Vil du stjæle looket, så kan du finde lignede strik fra Uniqlo HER, oxford skjorte fra AN IVY HER, brede bukser fra Amfeast HER og sko fra Converse HER.

DET FORMELLE LOOK

Om end JFK også var nødt til at klæde sig med en vis formalitet som præsident for USA, fik hans looks altid kant – også når han var iklædt fulde suits. For her brugte han de regimentstribede slips (i stil med vores The Ivy Silk) til at inkoporere subtile preppy detaljer og samtidig bryde den formelle uniform en smule op. Samtidig var det ikke ualmindeligt, at metervarerne på jakkesættene havde et mere mat og uformelt udtryk, som du eksempelvis kan finde på Hopsack- og visse uld-suits i dag. På fødderne sad som regel et par stilfulde Oxford sko. Og skal du klæde dig formelt på på kontoret eller ved et særligt arrangement, så er dette opskriften, hvis du spørger mig. 

Vil du stjæle looket, så kan du finde lignende suit fra Arket HER, skjorte fra os HER, slips fra os HER og Oxford sko fra Morjas HER.

Læs også: Mød AN IVY-fotografen Daniel Overbeck