Gram Guider: De Bedste Blazere Lige Nu

Foråret har for alvor meldt sin ankomst. Det betyder, at det igen er sæson for at style sine slips og skjorter med i blazere i lettere materialer som hør- og bomuld. I anledning af sæsonskiftet har Alexander derfor været på jagt og fundet sine 10 favoritter lige nu. 

Foto: Daniel Overbeck

S olen skinner fra en skyfri himmel i dag, og temperaturen har ramt +15 grader. Foråret har med andre ord for alvor meldt sin ankomst. Og netop foråret er min favoritsæson på året, når det kommer til herregarderoben. For efter et efterår og en vinter, hvor tunge materialer som især uld har domineret i hvert et outfit, jeg har iklædt mig, er det endelig blevet tid til at trække i lettere materialer igen.

Især når det kommer til blazere og jakkesæt markerer sæsonskiftet også et skifte i de items, som jeg styler mine slips og oxford skjorter med. Jeg kigger i højere grad mod mere afslappede blazere og suits, end jeg gør om vinteren. De skal gerne være i materialer som hør og bomuld med uforede konstruktioner, som tilsammen skaber det her mindre formelle look.  

I anledning af sæsonskiftet, og på opfordring af flere spørgsmål i forbindelse med vores seneste Ivy Talks på Instagram, har jeg været på jagt efter en række af de bedste blazere, som du kan finde online lige nu. Fra high street til high end, og fra klassikere til tidstypiske takes på de dobbeltradede silhuetter. Find din nye favorit her. 

10 SKARPE FORÅRS- OG SOMMERBLAZERE

Jeg vil gerne indlede med at fremhæve en blazer, som allerede er blevet en favorit i min personlige garderobe. Vores gode venner fra svenske Oscar Jacobson formår sæson efter sæson at skabe stærke og brugbare kollektioner, og til SS20-sæsonen har de igen begået en tidløs dobbeltradet blazer med bredt revers og i en komfortabel og mat bomuldskvalitet, der gør den til en oplagt go-to blazer de kommende måneder. 

En dobbeltradet blazer har selvfølgelig stadig tendens til at blive sat i bås som en formel, nærmest Wall Street-agtig style. Men takket være Oscar Jacobsons uformelle valg af metervare og konstruktion, er denne blazer nem at iklæde sig til både hverdagsbrug, men også hvis du har en særlig begivenhed i løbet af sommeren. 

Find den i både navy, grøn og beige til 3.199 DKK HER.  

Jeg har efterhånden fremhævet Uniqlos halvårlige designsamarbejde med stjernedesigneren Jonathan Anderson en del gange i vores 'Ivy Talks'-episoder. Og netop den japansk/nordirske designalliance er blandt andet god at kigge mod, hvis du er på udkig efter en tidløs blazer med subtile detaljer, som tilmed er god til prisen. 

Fang Uniqlo x JWA blazeren til 699 DKK HER

Skal det være preppy? Så vil jeg anbefale dig at kigge mod New York-baserede Rowing Blazers. Det amerikanske mærke scorer toppoint, når det kommer til at skabe en gennemført preppy æstetik i alle items i deres kollektioner. Og deres bud på en hvid/blå-stribet seersucker blazer er måske den sprødeste, jeg har set i mange sæsoner. 

Er du klar til en lidt tungere investering, som du vil sætte pris på sommer efter sommer i mange år frem? Så kan du klikke den hjem til ca. 4.900 DKK HER

Det er som om, at så snart temperaturen stiger, og dagene bliver længere, så får jeg en udpræget lyst til at iklæde mig blazere, som er en smule mere uformelle i udtrykket. Og netop det uformelle indkapsler i allerhøjeste grad dette bud fra MR PORTERs egen linje, Mr P. Ingen skulderpuder og et bomuldsmateriale, der nærmest minder om et håndklæde eller morgenkåben på dit yndligshotel. Den perfekte blazer at style med en blå oxford skjorte, et stribet slips og et par hvide bukser på en sommeraften. 

Shop den til ca. 1.950 DKK HER

COS står bag en af de smukkeste blazere lige nu, hvis du spørger mig. Den asymmetriske, cremehvide style i hør minder mig om noget, som både Jacquemus og Kim Jones' Dior kunne have stået bag. Smid en hvid oxford skjorte under og overvej de matchende bukser, som COS lavet til. Så har du utvivlsomt sommerens mest elegante sæt. 

Shop til 1.400 DKK HER

Hos svenske Care of Carl kan du altid være sikker på at finde et kurateret udvalg af luksuriøse italienske brands, som alle har stærke blazere i kollektionerne. Denne ternede udgave fra L.B.M. 1911 er en af sæsonens bedste bud. Igen rammer den en perfekt balance mellem det elegante og afslappede med dens unkonstruerede og uforede konstruktion. 

Find den til 2.959 HER

Da vi forleden sendte en live edition af 'Ivy Talks' på Instagram, fik vi en del spørgsmål vedrørende seersucker materialets aktualitet dette forår og sommer. Og for mig står det bølgede bomuldsmateriale helt enkelt som det flotteste og mest stilfulde materiale sommer efter sommer. Og heldigvis er der igen i år mange gode bud. For eksempel har The Gigi lavet en armygrøn version af seersucker blazeren, som du tilmed kan shoppe matchende bukser til, hvis du skal have et nyt go-to sommersuit. 

Find den til 3.279 DKK HER

Endnu en blazer fra et af Uniqlos stærke designsamarbejder. Denne style er designet af Lemaire-designeren Christophe Lemaire, der fast bidrager med stærke kollektioner hos den japanske high street-gigant. Fittet er afslappet, hvilket giver ekstra kant til dit look, hvis du styler den med et slips, et par smallere suit pants samt et par lædersko. 

Jakken koster 699 DKK HER

Begynder du at se et mønster? Det er ingen hemmelighed, at jeg denne sæson har en kæmpe svaghed for det asymmetriske snit, som hverken er enkelt- eller dobbeltradet. Også svenske Tiger of Sweden har et virkelig godt bud i deres SS20-kollektion, som kommer med et stilfuldt, nærmest kimono-inspireret spænde i taljen, som giver liv til den ellers neutrale sorte blazer. 

Find den til ca. 3.185 DKK HER

Et andet brand, som jeg har fået øjnene op for på det sidste, er Nanushka. Bag brandet, som har tydelige boheme-referencer i kollektionerne, står den ungarske designer Sandra Sandor. Blandt hendes SS20-designs finder du en dobbeltradet blazer, der byder på de Prince of Wales-tern, vi elsker om vinteren, men som altså også fungerer om sommeren, hvis du iklæder dig denne gule blazer i et let hørmateriale. 

Find den hos MatchesFashion til 4.440 DKK HER.  

Læs også: Eksperten Kristian Brand deler sine tre bedste tips til vintageshopping