Gram Guider: 4 stiltips du skal stjæle fra Dustin Hoffman i The Graduate

Udgivet i 1967, men mindst ligeså aktuel i dag. Dustin Hoffman mestrer Ivy-stilen til perfektion som Benjamin Braddock i filmen The Graduate. Vi har samlet 4 stiltips fra filmen, som du kan inkorporere i din garderobe denne sommer, når dit look skal være OG prep.

D et er altid interessant at dykke ned i filmens verden, når man er på udkig efter ny stilinspiration. Det bedste eksempel på dét er naturligvis klassikere som ’The Talented Mr. Ripley’, ’Wall Street’, ’American Gigolo’ og ’American Psycho’, som vi før har skrevet om her på The Ivy Post. Det er film, som alle er blevet ikoniske af flere gode grunde – blandt andet på grund af tøjstilen, som præsenteres i filmene. Og selvom der skal meget til at ramme stilniveauet i de førnævnte film, er der faktisk landet en ”ny” gammel film på min liste over stilistiske klassikere, som jeg viber ekstra meget over lige nu. Lad os lige snakke om ’The Graduate’ fra 1967.

I rollen som den unge Benjamin Braddock cementerer Dustin Hoffman nemlig IVY-stilens tidløshed i bedste OG stil. Med det ene look efter det andet, som byder på trad staples som button down skjorter, regiment stribede slips, seersucker – og club blazere, fløjlsjakker, jeans og penny loafers, leverer filmen og Mr. Hoffman en kavalkade af preppy stylinger, som du uden problemer kan lade dig inspirere af her 54 år efter udgivelsen af filmen. Ja, Hoffmans karakter er faktisk endnu mere interessant at stille skarpt på end eksempelvis Matt Damon som Tom Ripley i ‘The Talented Mr. Ripley’, hvis man interesserer sig for preppy stilen. 

Skal man skære ind til benet, så indkapsler Hoffmans looks hele essensen og alsidigheden ved den ubesværede stil, som prægede de amerikanske universitetsstuderende i 60’erne. En stil, som vi har slået et slag for utallige gange, og som naturligvis dominerer vores referenceramme her hos AN IVY. Netop derfor har jeg også samlet fire stiltips fra filmen, som jeg elsker. Og jeg anbefaler, at du inkorporer dem i din garderobe denne sommer, hvis du vil gå preppy til værks.

En seersucker blazer er uundgåelig i din sommergarderobe

Seersucker i den karakteristiske bølgede struktur er et af mine absolutte favoritfabrics, når det kommer til sommergarderoben – især fortolket som blazer. Det luftige materiale er en sand amerikansk klassiker, som Dustin Hoffmann selvfølgelig er stylet i i filmen. Her bærer han den med en blå button down skjorte, et navy slips og et par grå bukser. Og ja, du kan passende gøre det samme, hvis du vil ramme en dressed up men stadig afslappet vibe til en festlig begivenhed i løbet af sommeren. Det vil i hvert fald ose langt væk af preppy elegance.

Du kan i øvrigt shoppe en svedig seersucker blazer fra Beams Plus HER

Du går aldrig galt i byen med club blazer og stribet slips

Okay. Vi kommer selvfølgelig ikke udenom dette ikoniske look fra filmen. Når jeg tænker på IVY-stilen, er en navy blazer med guldknapper og stribede repp slips altid det første, som kommer frem. Og her leverer Dustin Hoffman selvfølgelig også. Uanset om det er til hverdag eller en festligt begivenhed, så bør du have en club blazer og et stribet slips i garderoben. Stadig i tvivl? Well, så kig på looket ovenfor. Det er alt, du behøver for at blive overbevist.

Fuldt look i nuancer af beige og hvid

Hvis der er én ting, jeg altid søger, når vi rammer de varme måneder, så er det at skabe looks, der er opbygget omkring nuancer af samme lyse toner. Her tænker jeg især på at mikse hvid med toner af beige fra top til tå.

Svenske Atelier Saman Amel er især gode til at skabe den slags tonale looks, men Dustin Hoffman gjorde det faktisk allerede tilbage i 1967. Og jeg må konstatere, at jeg elsker den måde, han har sammensat en kort parkajakke med et par lyse slacks og et par canvas sneakers, som ligner et par Jack Purcells. En sand go-to hele sommeren, når det skal være casual og let.

Brug din fløjlsblazer med slips og jeans

Jeg elsker også alt ved det her look. Igen bruger Dustin Hoffman formelle og traditionelle items, men gør det med en så tilpas laidback vibe, at det er svært ikke at lade sig inspirere. Er du også fan, så brug dine oxford skjorter og slips med jeans i løbet af sommeren. Og sæt det gerne sammen med en fløjlsblazer for at toppe looket.

Man ser det ikke i filmen, men jeg forestiller mig, at han bærer dette look med et par hvide sokker og et par Weejuns. Det ville være en dope combo.  

Læs også: Gram Guider: Andy Warhol leverer opskriften på dit casual sommerlook