5 Grunde Til At Du Skal Have Mere End Ét Blåt Slips I Garderoben

Et blåt slips er ikke bare et blåt slips. Nuancerne og kombinationerne er utallige, og det samme er stylingmulighederne. AN IVY Co-founder, Alexander Gram, dykker ned i vores univers af blå bestsellere, og fortæller, hvorfor det altid er en god idé at have mere end ét blåt slips hængende i garderoben.

 

AN IVY Co-founder, Alexander Gram, guider til fem skarpe og forskellige blå slips. 

Foto: Victor Jones

N år det kommer til slips, er det, som det er med jakkesæt, skjorter og alt andet i herregarderoben: Nuancer af blå er den mest stilsikre og alsidige farve, du kan iklæde dig. Og du kommer langt med et udvalg af blå slips i garderoben. For selvom bundfarven more or less er samme farvetone, kan striber, mønstre og subtile farveforskelle på forskellig vis bringe helt nyt liv til dit look.

Co-founder af AN IVY, Alexander Gram, har med udgangspunkt i porteføljen af AN IVY bestsellere samlet fem gode grunde til, at du bør have mere end ét blåt slips hængende i garderoben. 

Find alle blå slips her

DEN ESSENTIELLE PREPPY-KLASSIKER 

»Hvis Ivy League-stilen fra 50'erne og 60'erne med en navy club blazer, lyse chinos, brogues og regiment slips inspirerer dig bare halvt så meget, som den inspirerer både Nikolaj og jeg, så er The Ivy Silk uden tvivl det mest essentielle slips, du kan have i din garderobe. 

Slipset her emmer af preppy-stilen, som vi har en kæmpe forkærlighed for, og ikke overraskende har dette slips været en bestseller hos os igennem flere år.

Der er noget enormt klassisk og dragende over farvekombinationen i den mørke navy med de smalle gule striber, og samtidig er det et slips, der gør sig flot til alt i garderoben – fra de khakifarvede sæt til det klassiske navy jakkesæt. 

Hvis du kun skal have ét navy slips, er min anbefaling klart, at du starter med The Ivy Silk«. 

Find slipset her

SUBTILE TEKSTUR-DETALJER

 

»En af mine personlige favoritter fra vores nuværende kollektion er Navy Textured Stripes. Ved første øjekast er det et ret klassisk og underspillet slips med en navy bundfarve og tynde, hvide striber. Men kommer man tæt på, kan man fornemme den opkradsede tekstur i overfladen, som skyldes, at vi har blandet silke og uld.

Det gør også, at slipset har en mere uformel æstetik. Det går naturligvis flot til de klassiske jakkesæt, men fungerer næsten endnu bedre, hvis det styles med en denimjakke eller med en form for overshirt. Det her kan meget vel være dit go to-slips på de mere afslappede dage«. 

Find slipset her

 

DET OPLAGTE VALG TIL KONTORET 

»Hvis du sidder på et kontor, hvor dresscoden bevæger sig i det klassiske og mere formelle univers, så er The Royal et af de mest oplagte bud, synes jeg. Det er et stilfuldt slips, der både kan kategoriseres i et klassisk univers, men som også bryder med det klassiske, med vores fortolkning af paisley-mønstret. 

Samtidig differentierer det sig betydeligt fra de to andre stribede slips, som jeg netop har nævnt, med den petroleumsblålig nuance, som er en fin kontrast, hvis du bærer et navy jakkesæt, ligesom det også står flot til de grå. 

Når det er sagt, er slipset ikke kun forbeholdt kontoret og de klassiske dresscode-dyder. Slipset ser også umanerligt skarpt ud, hvis du går broken suit-vejen med nuancer af brun, hvor slipsets brune paisleys kan være med til at binde det hele sammen. The Royal giver dig endnu en god grund til at have flere blå slips hængende i garderoben«. 

Find slipset her

NÅR DET FORMELLE SKAL VÆRE MINDRE FORMELT

»Noget af det nyeste i AN IVY-regi er vores fokus på små motiver. For når slipsets konnotationer ofte er så formelle, som de er, må der nogle gange gerne ske noget uventet og overraskende, når man bærer slips. Og her kan motiver være den oplagte vej at gå. 

At bære slips med motiver er selvfølgelig en balancegang. Det må ikke blive for fjollet. Derfor er en god grundregel, at motiv-slipset skal komme i en blå nuance, som udstråler en vis form for seriøsitet. Og så kan det hele altså løsnes en smule op med et sofistikeret motiv som eksempelvis en mariehøne, som vi har vævet ind i det navy silkeslips på Navy Silk Ladybird«. 

Find slipset her

SNIG SKARPE FARVER IND

»Jeg vil slutte med endnu et af de blå slips, der måske ikke bliver det, du kommer til at iklæde dig oftest, hvis du er flittig slipsebruger, men som i høj grad har sin berettigelse i garderoben blandt de andre (blå) slips. For hvis den primære farve på slipset er blåt, er det nemt at snige subtile pangfarver ind i dit look. 

Eksempelvis har jeg haft Shades of Red Striped som en favorit i lang tid. For her har vi lagt en skarp lyserød farve ind i striberne, og resultatet er en perfekt kombination af det klassiske og det modige«

Slipset er desværre udsolgt. 

Læs også: AN IVY grundlæggerne: Her er vores bedste stiltips til efterårsgarderoben