Gram Guider: »David Hockney indkapsler, hvorfor du skal have et seersucker-suit i garderoben«

Velkommen til vores nye serie på 'The Ivy Post', hvor co-founder, Alexander Gram, guider i nøje udvalgte emner indenfor mode og personlig stil. Denne gang ser han nærmere på kunstneren David Hockney, og hvorfor han er grunden til, du skal have et seersucker-suit i din garderobe. 

J eg elsker seersucker. Så enkelt kan det siges. Så snart vejret giver det mindste hint til at drømme om forår, varmere temperaturer og længere dage, drømmer jeg om at trække i jakkesæt og slips i den bølgede metervare, som jeg især forbinder med vintage Brooks Brothers-universet.

Men det forholder sig samtidig således, at jeg år efter år altid finder en ny inspirationsreference, som vækker min lyst til igen at trække i seersucker-materialet - uanfægtet af sæsonens tendenser vel at mærke. Katalystatoren kan selvfølgelig være noget aktuelt i modebilledet, som sidste år, hvor det var J.W. Andersons collab med Uniqlo, som inkluderede et smukt seersucker suit. Men i år skyldes min fascination noget helt andet og mere historisk, nemlig Mr. David Hockney i 60’erne. 

Da jeg forleden sad og samlede en række billeder til vores nye Instagram-initiativ, The AN IVY Brand Board (tjek vores højdepunkter på IG-profilen) browsede jeg gennem en række billeder af Hockney, som er én af det 20’ende århundredes mest indflydelsesrige popkunstnere. En kunstner, som sidenhen også har sat et solidt aftryk på modens verden, når designere som Michael Kors, J.W. Anderson, Fendi og Thom Browne har hyldet ham og hans karakteristiske kunst i deres kollektioner, mens andre også har hyldet ham som stilikon. Og her faldt jeg altså over en række billeder af den velklædte Mr. Hockney, iklædt jakkesæt i mælkedrengskvaliteten: Seersucker. 

Det fik mig til at tænke, at David Hockney og hans distinktive stil faktisk indkapsler, hvorfor du skal have et seersucker jakkesæt til denne forårs- og sommersæson. For det er ikke bare Hockney, som formåede at rocke sættet med manér, når han kombinerede det med sine bombastiske brillestel og kridhvide hår. Enhver mand i et velsiddende seersucker sæt ser skarp ud på en solrig forårs- eller sommerdag. 

I min jagt efter Hockney-looks, hæftede jeg mig især ved tre. Først og fremmest looket fra hans atelier i 1966 (mit yndlings), hvor han mikser sættet med en halvkrøllet Oxford skjorte, et strikslips og et par penny loafers. Casual, ubesværet og cool. Og jeg må indrømme, at jeg med det samme fik lyst til at iklæde mig selvsamme look, for det er mindst ligeså preppy og aktuelt lige nu, som det var dengang. 

Jeg kan heller ikke skjule min begejstring for et andet look. Her bryder Hockney reglerne, når han mikser striber på kryds og tværs med det hvid/grålige seersucker sæt, en stribet Oxford skjorte og et stribet regiment-slips. Vovet, men stilfuldt. Prøv det, hvis du tør, og sæt jakkesættet sammen med vores Narrow Striped Oxford Shirt og Red/Navy School Tie. Det bliver i hvert fald et sæt, jeg trækker i de kommende måneder. 

Og vi slutter selvfølgelig med et look, der også indkapsler hans kunstneriske baggrund. For et seersucker sæt kan minsandten også styles med et slips med overdimensionerede polkaprikker, som vi også har set Harry Styles være klædt i for nylig (sikkert inspireret af Hockney). 

Er du ligeså inspireret af Hockneys forårs- og sommerfriske stil, som jeg er? Så er det bare med at få seersucker-jakkesættet ud af skabet, så snart solen kigger frem. Og har du ikke allerede et hængende, kan du kigge mod Ralph Lauren HER eller Gant HER, som laver nogle flotte og tidløse af slagen. Brug dem med Oxford skjorter, strikkede eller regiment stribede slips eller gå all in og mix dem med andre seersucker-items, som vi anbefaler herunder

Læs også: Gram Guider: »Disse 3 Stilsikre Mænd og Looks Inspirerer Mig Lige Nu«

Relevante produkter