AN IVY Travel Council #1 – De Bedste Steder At Besøge I Barcelona

Vi er henrykte over at kunne præsentere vores nye Travel Council. Bestående af fem mænd, der i den grad ved, hvad der er godt, når det kommer til at rejse, spise og drikke. Første destination er Barcelona, så tag med en tur til den spanske metropol. 

Ord og guide af: Christoffer Worsøe, Jeppe Clemensen, Kristian Bentzen, Allan Wive og Simon Lindhardt

 

 

E n klog mand sagde engang, at man skal være påpasselig med, hvem man tager imod råd fra – fordi gode råd er ofte dyre. Derfor er vi også henrykte over at kunne præsentere vores nye Travel Council. Bestående af fem mænd, der i den grad ved, hvad der er godt, når det kommer til at rejse, spise og drikke. De vil på anderledes og underholdende (og belærende, på den fede måde) vis sørge for, at du får de helt rette referencer fra de store metropoler, at væskebalancen bliver vedligeholdt og ikke mindst, at du får den mest prestigiøse kniv med hjem fra Paris. Se på dem, som en storebror med god smag, der for alt i verden vil undgå, at du blot bliver en af de ordinære turister, når de hårdt-tjente penge endelig skal bruges i de legendariske metropoler

I dette første AN IVY Travel Council tager de fem mænd dig et smut med til Barcelona, hvor de guider til de bedste spisesteder og cocktailbarer. 

Mandag - Tapas24

 

 

Hypet tapassted hvor du står i kø for at få plads og folk ånder dig i nakken for at få din. Berømt for deres “bikini”, som er toast med spansk skinke, ost og trøfler. Serverer en fin vermouth. Gode østers med limeskum. Undgå for guds skyld deres blæksprutte.

Karakter: 8

Tirsdag - Llamber

 

Solidt spisested i Bib gourmand klassen. Hyggelig stemning udenfor, skarp indretning indenfor og god betjening. Generelt gode retter: Carpaccio med sennepsis, rødbede carpaccio, tun med pesto og pinjekerne emulsion.

 

Karakter: 9

Tirsdag - Paradiso

 

“Hemmelig” cocktailbar hvor man skal igennem en jødisk deli, for at komme ind på baren. Det er ikke så svært som det lyder, personalet guider dig igennem. Rigtigt flot bar og solide cocktails. Serverer Antica Formula.

Tirsdag - Pipa Club

 

Flot cocktailbar i en gammel herskabslejlighed. Slappe drinks og gæster.

Onsdag - Pakta

 

Så begynder det at blive rigtigt godt! Pakta er en high-end fusion mellem det japanske og latinamerikanske køkken. Der er både a la carte og tasting menu - det er selvfølgelig sidstnævnte du skal vælge. Alle retterne sidder lige i skabet. Deres pairing er sympatisk prissat og kommer bredt rundt i alt fra catalansk sake, belgisk øl, hvidvin og en espresso martini som har været på universitetet. Deres hjemmelavede chokolade til kaffen er i øvrigt to die for.

De er ikke så glade for at tage deres telefon, så det kan være en god idé at gå forbi restauranten om eftermiddagen for at bestille bord.

Karakter: 11

Fredag - Tickets

 

Hype galore. Sig du skal til Barcelona og folk siger du skal på Tickets. Borde skal typisk reserveres to måneder i forvejen. For at være ærlig, så lever de ikke op til hypen. Det er sjovt konceptioneret og man plukker selv fra det kreative tapaskort. De legendariske olivensfærer fra El Bulli er på kortet. Ligeledes er mandelisen sjov, når de kommer rullende med en ladcykel indenfor for at lave den. Andre solide valg på kortet er tacoen med pattegris og vagtlen. Glæd jer øvrigt til desserterne - der løfter Tickets sig virkelig. Bare bestil dem alle sammen.

Karakter: 10

Fredag - Carlos and Matilda

 

Hyggelig lille cocktailbar med solidt værtskab fra ejerne.

Lørdag - Enigma

 

Så er der fuld plade. Hvis man skal én ting i Barcelona, så er det at tage på Enigma. Glem alt om Tickets og hvad du ellers får anbefalet. Det her er så grænseoverskridende godt at det ryger direkte ind på en top 3 over kulinariske oplevelser nogensinde. Det er de navnkundige Adria brødre (ElBulli, Tickets), som har brugt de sidste par på at skabe den ultimative restaurant. Vi skal ikke afsløre for meget, men forvent at brug 4 timer på over 40 serveringer. Resten må du selv opleve, men en ting er sikkert. Du skal gøre det!

Karakter: 13

Løse anbefalinger som blev shortlistet, men aldrig prøvet​:

Cocktailbarer anbefalet af Amsterdams bedste bartender: Carlos and Mathilda, Crepes el Born, Boadas, OHLA, Paradiso, dr Stravinsky.

Spisesteder vi gerne ville have besøgt: Bodega 1900, Disfrutar, Lolita

Læs også: AN IVY Advice #03 - Har du ikke en uniform endnu?