AN IVY PICKS: 10 VARME OG STILFULDE STØVLER

Vinteren har vist sig fra sin flotteste (og koldeste) side de sidste mange uger. Og heldigvis har de grove og varme støvler også fundet deres plads og berettigelse i vores personlige garderober. Vi har derfor samlet 10 stilfulde støvler, du kan shoppe lige nu. 

H vis der er én ting, de seneste fjorten dage har cementeret, så er det, at det rent faktisk godt kan blive rigtig vinter i Danmark. Og med op til minus 20 grader, 20 centimeter sne og uanede mængder af salt på vejene, har omstændighederne tvunget os til at iklæde os varmere og mere praktisk fodtøj.

Men hvad iklæder man sig egentlig i vintervejret, når man normalt ellers sværger til penny loafers og sneakers i sarte farver?

Vi er nok ikke de eneste, der har stillet os selv det spørgsmål adskillige gange, og det er ingen hemmelighed, at de grovere vinterstøvler aldrig rigtigt har været en del af hverken min eller Nikolajs personlige garderober. Vi har nok begge haft svært ved at forene det varme og praktiske look med jakkesæt, skjorter og slips, som er vores typiske dresscode på kontoret.

Vi bliver aldrig trætte af dette look af Mr. Ralph Lauren iklædt grove vinterstøvler i 2001 på Madison Avenue i NY. 

Men, men, men. I år har tingene været anderledes. For de grove vinterstøvler har i den grad fundet deres plads og berettigelse i min personlige garderobe – og de er flittigt blevet stylet med jakkesættet de seneste måneder. 

Faktisk er jeg blevet så glad for at inkorporere mine støvler fra både Gants hypede samarbejde med støvleeksperterne fra Diemme, men også min seneste erhvervelse, et par duck boots fra Ambush og Converse, i mine looks, at de har været mine foretrukne valg hele vinteren – uanset vejret. Årsag? Naturligvis det praktiske aspekt, men bestemt også med stylingen in mente. For min hang til at mikse det formelle og ”pæne” med det grove og praktiske er kun blevet endnu større. Og jeg er ikke den eneste, der har det sådan. Se eksempelvis lookbooken fra Aimé Leon Dores seneste collaboration med Drake’s.

Alexander iklædt en af sine støvlefavoritter i år fra Ambush og Converse

Netop derfor har vi i denne udgave af AN IVY Picks samlet 10 stilfulde støvler, som du både kan style med jeans og jakkesæt. Og selvom vejret er på vej med et skift i disse, så kan støvlerne altså sagtens følge dig et godt stykke ind i foråret. Jeg har i hvert fald ikke planer om at lade mine Diemme eller Ambush støvler gå i forårs-/sommerhi lige foreløbigt.

DIEMMES KARAKTERISTISKE KLASSIKERE

Italienske Diemme mestrer kunsten at lave støvler, der både er varme, praktiske, samt cool og alsidige, når det kommer til æstetik og styling. Og Diemme har også stået bag min personlige favorit denne vinter, som skete i samarbejde med Gant, som lige nu har gang i lidt af en revitalisering efter Christopher Bastins comeback. Resultatet fra samarbejdet mellem Gant og Diemme er dog udsolgt nu, men der findes mange stilfulde og tidløse alternativer i mærkets nuværende kollektion. Blandt andet denne lyse style, som også har det letgenkendelige look fra det italienske brand.

Shop HER

MINIMALISTISK LUKSUS FRA JIL SANDER

Jeg har altid elsket Jil Sanders minimalistiske æstetik, og jeg forelskede mig i denne fortolkning af vandrestøvlen allerede sidste vinter, da jeg overværede mærkets AW20-kollektion i Santa Maria Novella kirken i Firenze under Pitti Uomo. Den perfekte vinterstøvle, som sagtens kan bruges langt ind i forårets.

Shop HER.

GRENSONS IKONISKE BROGUE

Også britiske Grenson er et af de brands, du skal kigge mod, hvis du vil have støvler, som kan stå distancen over tid. Normalt er det især mærkets lave brogues og loafers, som jeg har haft et godt øje til, men broguestøvlen i nubuck med den grove sål er også en sand klassiker. 

Shop HER.

ALTID TIDLØSE MR P.

Også MR PORTERS eget brand, Mr P., har en række fine støvler i kollektionen. Blandt andet denne goodyear-welted ruskindsstøvle med split-toe.

Shop HER.

WALLABEES FRA CLARKS

Wallabeeeeeeee. Endnu en klassiker pakket ind i en mere vintervenlig version. Det er ingen hemmelighed, at jeg knuselsker det ikoniske moccasin-design fra Clarks. Og når jeg ikke kan trække i den lyse, lave version, så er støvleversionen i sort ruskind det perfekte alternativ.

Shop HER.

DEN NYE CHELSEA FRA GRENSON

Britiske Grenson kan også andet end at lave brogues og loafers. SS21-kollektionen inkluderer eksempelvis denne nyfortolkning af Chelsea-støvlen, som kommer med en super dope og praktisk gummikant.

Shop HER.

CONVERSE I SAMARBEJDE MED AMBUSH <3

Ambush, og i særdeles mærkets kreative direktør, Yoon Ahn, har været på alles læber de seneste par år. For hun har virkelig sat sit aftryk på modeverdenen med både Ambush-brandet, som Kim Jones tætte samarbejdspartner som smykkedesigner hos Dior, og med adskillige collabs med Nike og flere.

Det er også blevet til et støvlesamarbejde med Converse fra Yoon Ahns kreative hånd, som er endt i min personlige garderobe. Æstetikken tager sit udspring i duck boot'en, og den har en cool utility vibe over sig. Og selvom det utvivlsomt deler vandene, så er jeg vild med den brandede hældetalje på støvlen. 

Shop HER.

PÅ VANDRETUR MED TIGER OF SWEDEN

I min optik er svenske Tiger of Sweden – i hvert fald under Christoffer Lundmans kreative ledelse t.o.m. AW20-kollektionen – et enormt undervurdereret brand, når det kommer til at rykke grænserne for, hvad et suit kan.

På skofronten har de også et par gode pieces iblandt. Eksempelvis denne fortolkning af vandrestøvlen, som ser enormt cool ud sammen med et navy eller gråt suit i et lidt bredere fit.

Shop HER.

ALEXANDER MCQUEENS HYBRID

Vil du fastholde idéen om, at du bærer sneakers, selvom du rent faktisk ikke gør det? Britiske Alexander McQueen har til denne sæson skabt en hybrid mellem sneaker og støvle, som kommer med tie dye detaljer og den chunky sål, som karakteriserer mærkets skolinje. Måske ikke den allervarmeste af slagsen, men cool og anderledes er den!

Shop HER.

GRENSONS LÆDERPERFEKTION 

Du har nok allerede luret, at vi har en ting for Grenson, når vi inkluderer intet mindre end 3 par støvler fra mærket på denne liste. Men deres kollektioner er altid spækket med gode ting. Og denne støvle er designet i den flotteste pebble-grain læder, der også giver associationer til Thom Browne. 

Shop HER.

Læs også: 8 beviser på, at du skal følge @thedressedchest på Instagram