AN IVY-grundlæggerne: Her er vores bedste stiltips til efterårsgarderoben

De kolde og våde efterårsdage har for længst bidt sig fast i Danmark, og det er igen på tide at trække i varmere items, tungere materialer og lag på lag. I denne uges Ivy Post giver AN IVY's to grundlæggere, Nikolaj og Alexander, deres bedste bud på stiltips til efterårsgarderoben – og tro os, listen byder på et par overraskelser. 

Billeder: Victor Jones 
Location: Nansensgade

H vordan kommer man egentlig skarpest klædt gennem efterårssæsonen? Nuvel, det er der naturligvis mange opskrifter på, men i denne uges The Ivy Post giver de to grundlæggere af AN IVY, Nikolaj Dylsing og Alexander Gram, deres bedste bud på stiltips til efterårsgarderoben

   

Og som det så ofte pointeres her i AN IVY-universet, så kan slipse- og jakkesæts-looket trækkes i mange retninger – uanset sæson. Det indkapsles igen med denne editorial, hvor Nikolaj og Alexander sætter fokus på alt fra overshirts, uldsæt og dristige farvekombinationer til huer, slips og lag på lag. 

Læs mere om de fem stiltips herunder.  

HUER OG SUITS

Hue: Navy Donegal Beanie // Skjorte: Striped Oxford Shirt // Slips: American 50's Knit
Suit: Oscar Jacobson // Støvler: New Republic

 

En god hue er selvsagt en af efteråret- og vinterens vigtigste essentials. Netop derfor var det med stor glæde, at vi forleden kunne lancere sæsonens måske skarpeste bud: Made in Scotland, i Donegal-uld og i hele syv flotte colorways. 

Slips: Timeless Black Knit // Skjorte: Blue Oxford Shirt // Tie Bar: Engraved Silver Bar // Hue: Charcoal Donegal Beanie
Frakke: Akins // Suit: Tiger of Sweden // Sneakers: Tiger of Sweden

Har man haft blikket rettet mod Fortezza Da Basso under Pitti Uomo i vintersæsonerne de sidste mange år, kan man ikke være i tvivl om at hue-slips-og-jakkesæts-kombinationen er en sikker vinder, hvis man vælger sin hue med omhu, så den komplementerer resten af looket. Og ja, her er Donegal-huen det oplagte bud, hvis du spørger os – især når den styles med et jakkesæt eller en frakke i samme farvenuance. 

ULDSÆT MED OVERSHIRTS

Slips: Classic Black Striped Silk // Skjorte: White Oxford Shirt
Sæt: Oscar Jacobson // Sko: Eytys 

En anden sikker vinder i efterårs-og vintersæsonen er at klæde sig i tungere og varmere materialer som uld. Men bare fordi du bærer slips, behøver du ikke nødvendigvis altid at trække i det klassiske tweed-jakkesæt eller andre jakkesæt i tungere uldkvaliteter. Tværtimod. 

Slips: Black Silk Circles // Skjorte: White Oxford Shirt
Sæt: Oscar Jacobson

Der findes adskillige alternativer til vinterjakkesættet. Igen i denne sæson ser vi en række sæt i uld, der udfordrer den konventionelle sæt-tankegang i herregarderoben, når overshirts og jakkesætsbukser styles sammen og skaber et look, der både er mere kækt og dristigt end det klassiske jakkesæt (som vi naturligvis også holder meget af). 

FARVER

Slips: Shades of Red Striped // Skjorte: White Oxford Shirt // Pocket Square: Blue Checked Seersucker Pocket
Sæt: Oscar Jacobson // Sneakers: Nike x Undercover 

Efteråret er højsæson for de sorte, grå og navy toner – især når det kommer til herregarderoben, som er langt mere konservativ på farvefronten end hos kvinderne. Men det behøver ikke altid at være så forudsigeligt, når det kommer til farveskalaen. Et stiltip herfra er, at du skal turde skrue op for farverne i de koldere måneder. Det kan både være med dit jakkesæt (den helt modige) eller blot med et mere farverigt valg af slips eller pocket square.

Det hele behøver ikke nødvendigvis altid at være i sorte, navy og grå nuancer!

SLIPS OG KORTE JAKKER

Slips: The Dark Green Prepster Silk // Skjorte: White Oxford Shirt
Bukser: Gant Rugger // Jakke: Sandro // Sneakers: Converse

Bærer man slips, har de fleste tendens til at style det med lange frakker. Det er et tidløst og stilsikkert look, men der er også skarpe alternativer at finde i de kortere jakker, som stylet med slips giver et mere kantet udtryk. 

Slips: The Essential // Skjorte: White Oxford Shirt
Suit: Oscar Jacobson // Jakke: Paul & Shark x Nick Wooster 

Prøv for eksempel med en ruskindsbomber som Nikolaj har på ovenfor, eller spring ud i en mere teknisk overdel, som Alexander gør det. Begge bud fungerer på forfriskende vis i samspil med jakkesættet og slipset. 

NUANCER AF BRUN OG NAVY

Slips: The Italian Silk // Skjorte: White Oxford Shirt 
Frakke: Suit Supply // Bukser: Topman

Vi slutter med en favorit-farvekombination: Brun og navy. Uanset om dit suit og frakke er i nuancer af brun, og dit slips kommer i navy, eller vice versa, så er det en farvekombination, som altid fungerer. Lad den være din go-to efteråret igennem. 

Læs også: Sæsonens skarpeste huer er landet