AN IVY ADVICE #6 – Investér i tiden

Du behøver næppe at få forklaret, hvorfor du bør spare op til dit foretrukne ur. Vi tillader os alligevel at understrege, hvorfor en tidsløs investering, der rækker langt ud i fremtiden og familietræet, er en tanke værd at strejfe så tidligt som muligt.

F ølgende er ikke en #annonce for Patek Phillippe. Desværre. ADVICE-redaktionen er uafhængig, men selvfølgelig påvirkelig - og ikke bleg for at tage afsæt i andres prisværdige budskaber. Det gør vi i dag.

 

Selv hvis du ikke kender Patek Phillippes brand ved første tanke, vil du øjensynligt genkende deres ikoniske Generations-kampagne. Den har kørt i en menneskealder siden 1996 med det samme noble budskab i front:

"You never truly own a Patek Philippe, you merely look after it for the next generation"

Foto: Patek Philippe Generation 2017 kampagne

Det vil være legitimt at finde reklamens catch med de tilhørende far-søn-happy-days-fotografier lige lovlig patosfyldt. Man forestiller sig nemt Don Draper pitche konceptet med sammenknebne øjne og tømmermænd. Reklamen er glat som en smørbagt pain au chocolat, men også en som glider lige ind i hjertet: Der ér jo noget om snakken.

Vi behøver ikke fortælle dig at ure er fede eller at kvalitet koster – det ved du, men det er ikke det, det handler om. ADVICE #6 råder dig til at overveje en større investering i et objekt, der kan gå i arv. Det kan meget vel være dit foretrukne urværk. Idéen behøver ikke (kun) være en undskyldning for at udhule opsparingen. Vi mener at der er noget nobelt og faderligt over at spekulere i hvilke objekter, ens efterkommer (eller tronarving, afhængigt af ens selvopfattelse) vil sætte om muligt endnu større pris på at overtage senere i livet.

For de fleste mænd vil et klassisk urværk i en tung kvalitet være det oplagte bud, men har du andre interesser, kan det lige vel være en fingerring, en skænk eller sågar noget keramik. Også her er det tanken, der tæller, og jo før, den strejfer dig, desto tidligere kan du handle på den.