AN IVY ADVICE #03: Har du ikke en uniform endnu?

Tredje Advice i rækken er en skåltale for et råd, alle kan og bør leve op til: Den personlige uniform. Læs med og få understreget, hvorfor det er vigtigt at have et antræk at søge ly i, når livet blæser dig om ørene, og hvordan du kommer godt fra land.

Ord: Jeppe Bentzen

D et skorter ikke på tidsløse tips derude: Brug tandtråd. Spar lidt op af det, du tjener. Hav altid en flaske hvidvin på køl til spontane aftener

 

Tidsløshed er den energi, AN IVY løber på: Det evigt aktuelle, der svæver i et luftlag over alt det, der er sort på skift. Slips. Gode køkkenknive. Evnen til at spille (mere end Wonderwall) på et instrument. Den slags kundskaber og ejendele, der skaber en god base. En sikker havn. Derfra kan du stævne ud og teste nye farevande uden at gå til grund.

AN IVY ADVICE #03 er at få dig en uniform: En fast skabelon af beklædningsgenstande, du føler dig flot, komfortabel og præsentabel i. Et outfit, du stoler på, og som får din omverden til at stole på dig. Det kan i sagens natur være hvad som helst, så længe det klæder dig, men det er næppe tøfler og din hættetrøje fra studieturen i 2.G. Der findes kassevis af dikterende lister på nettet, der (ligesom nærværende artikel) kun vil dig og dit klædeskab det bedste. Vores modus vivendi er at kaste et kritisk blik på listerne, håndplukke enkelte regler, bryde lidt flere, teste en håndfuld kombinationer af og selv mærke efter. Mavefornemmelse er vigtigere end hovedregler.

De grå og navy suits er for mange de mest oplagte og stilsikre uniformer

En uniform er et sted at søge ly, når det blæser dig om ørene: Til eksamen, jobsamtalen eller første jul hos svigerforældrene. Den giver ro i sindet og kroppen, skulle det ske, at du bærer følelserne uden på den. Har du uniformen i orden, vasket og strøget til hver en tid, kan du også med ro i sindet tillade dig at trække i trends fra tid til anden – du har jo et es i skabet, du altid kan vende tilbage til.

Bærer du det tilstrækkeligt mange gange, vil dine venner i længden ikke lægge mærke til det: Den er naturlig, eviggyldig og, vigtigst, en forlængelse af dig. Den bliver du glad for.

Læs også: AN IVY ADVICE #2: Litteraturens helte hjælper kun dem, de har mødt

Relevante produkter