5 MÅDER AT STYLE DEN NAVY BLAZER PÅ

Intet er mere tidløst og alsidigt end en navy blazer. Derfor er den også blevet en af de mest essentielle hjørnesten i den moderne mands garderobe. I denne uges AN IVY-shoot giver vi fem stylingtips, der hjælper dig til at få mest ud af den navy blazer. 

Foto: Victor Jones
Blazer: J.W. Anderson x Uniqlo

 

D en navy blazer er en favorit i mange mænds garderober – inklusive vores. For intet item er mere tidløs og alsidigt end en god navy blazer. Den er nem at style med en bred potpourri af ting fra herregarderoben, og den behøver bestemt ikke altid at styles med de matchende navy suit pants. Også jeans, khaki bukser, der sender tankerne mod Ivy League-skolerne i 50'erne, grå jakkesætsbukser og sågar de sorte habitbukserbukser fungerer godt til en navy blazer.  AN IVY Co-Founder, Alexander Gram, giver i denne uges AN IVY Shoot sit bud på en række stylingmuligheder med den navy blazer i fokus, der cementerer dens unikke position som en af de mest elementære og alsidige hjørnesten i herregarderoben. :

 

 

 

Det Fulde Navy Suit

Okay, vi starter selvfølgelig med den oplagte kombination: Nemlig et komplet suit af den afslappede karakter fra designsamarbejdet mellem J.W. Anderson og Uniqlo.

Og vi tør godt vove den påstand, at alle mænd ser skarpe, når de trækker i det navy suit. Derfor gør man klogt i at investere i et par matchende bukser, når man shopper en navy blazer. 

Heldigvis er det også muligt at trække det navy jakkesæt i mange forskellige stilistiske retninger. Vores favorit er selvfølgelig i kombination med en oxford skjorte og et slips, som Alexander er trukket i i dette shoot. Men det navy suit er også skarpt på de mere afslappede dage, hvor det passende kan styles med en t-shirt, et par sneakers og en farverig pocket square, der giver looket prikken over i'et og et stilfuldt twist. 

 

 

Den Navy Blazer og Khaki Bukser

For os har Ivy League-referencerne fra 50'erne og 60'erne været en enormt stor inspirationskilde lige siden vi grundlagde AN IVY. Og hvis vi skal indkapsle dét look fra Ivy League-skolerne, som har indprentet sig mest hos os, er det den navy blazer i kombination med et par khaki bukser.

Skal man ramme det preppy look til perfektion, kan man for eksempel tilsætte looket en oxford skjorte, et stribet slips og selvfølgelig et par penny loafers, som Alexander har gjort ovenfor.  

Netop denne kombination og ikke mindst de preppy referencer, kommer vi til at snakke meget mere om, når vi inden længe lancerer vores nye koncept 'AN IVY TALKS'. Stay Tuned 

 

 

Den Navy Blazer og Sorte Bukser

At kombinere navy og sort i jakkesætssammenhænge splitter ofte holdningerne hos mange mænd – også her på AN IVY-kontoret. Men i dette shoot giver Alexander sit bud på, hvordan han fortolker kombinationen, når han mikser en navy blazer med et par sorte bukser i den brede silhuet, der er allestedsnærværende i modebilledet lige nu, og endvidere styler det med slips og et par hvide, klassiske 70's fra Converse.

Værd at bemærke er, at de sorte jakkesætsbukser selvfølgelig ikke behøver at have den brede silhuet. Mikset mellem en navy blazer og sorte bukser kan også sagtens fungere, hvis man vælger et par mere figursyede, sorte jakkesætsbukser, som de fleste mænd utvivlsomt har i garderoben. Stylingkombinationen fungerer både med sneakers og sorte lædersko på fødderne. 

 

 

Den Navy Blazer og Jeans

Én af vores favoritkombinationer, når det kommer til den navy blazer, er at mikse den med et par afslappede jeans. Især et par lyse jeans skaber en fin og afslappet kontrast til den navy blazer. Det er et smart casual look, der både fungerer på kontoret, på daten og på den afslappede søndagstur. 

Navy blazer og jeans-kombinationen kan naturligvis også styles i mange forskellige retninger. Smid for eksempel en oxford skjorte under blazeren og et stribet strikslips for at fortsætte i det mere uformelle spor. På fødderne kan du selv vurdere, hvorvidt du skal gakke en smule ud og hoppe i et par chunky runners, som Alexander har på, snuppe et par klassiske hvide sneakers eller et par brogues eller penny loafers. Alt er tilladt, hvis man tyer til dette look med navy blazer og jeans. 

 

 

Den Navy Blazer og Grå Suit Pants

Vi slutter af med en af vores go-to combos. Skal vi pege på to jakkesæt som en mand bør have i garderoben, er det det navy og det grå. Og heldigvis kan man få enormt meget ekstra ud af dem ved at mikse og matche de to jakkesæt med hinanden. Det hele behøver nemlig ikke altid at være monokromt. 

Vi styler ofte vores navy blazer med et par grå suit pants, og vi vil anbefale dig at gøre det samme. Med dette look opnår du igen et skarpt smart-casual look.