5 STILIKONER, DER INSPIRERER OS

At følge modens trends og tendenser kan sommetider være svært at navigere i. Heldigvis kan man – uanset modens flygtighed – altid lade sig inspirere af de udødelige stilikoner. Vi har igen samlet 5 af de vigtigste, der på hver deres måde har formået at skabe deres eget – og forevigt inspirerende – personlige look.

Ord: Julius Bik

 

M oden er konstant i bevægelse. Nye trends opstår konstant, og de fleste forsvinder lynhurtigt igen. Stil derimod er for eviggyldigt, og det er nogle af disse ikoner de allerbedste eksempler på

Vi har samlet 5 mænd og filmreferencer, som er indbegrebet af en fantastisk stil, som vi beundrer og påskønner, og som altid være aktuel.

 

Gianni Agnelli 

Gianni Agnelli var berømt og berygtet. Han var et ikon i både i bilbranchen og som stilikon. Han var kendt for at bryde de klassiske stilregler, bla. bar han ofte sit ur over skjorten, og så havde han den tynde ende af sit slips længere end den brede ende.

Selvom han ofte brød reglerne, så gjorde han det med stil. Det gad vi altså godt se mere af i dag. Selvfølgelig skal alt gøres med måde, også når man bryder stilreglerne – og man skal naturligvis kende reglerne for at bryde dem. Men det kan være små ting som at have den tynde ende af slipset hængende lidt til siden og lidt under den brede ende. Det kan også være noget mere diskret som at lade knapperne på kraven på en oxford skjorte være åbenstående, eller hvis man undlader at knappe manchetten på sin skjorte, når man har blazer eller jakkesæt på.  

Alt det mestrede Mr. Agnelli. 

 

 

Ralph Lauren

Mr. Ralph Lauren behøver ingen introduktion. Legenden selv og hans brand er ikonisk. Det hele startede, da Ralph Lauren – eller Ralph Lifshitz, som han rigtig hedder – selv besøgte alverdens butikker med en lille kuffert af slips under armen. Det blev starten på det imperie, som vi kender Ralph Lauren for i dag. Mærket er især kendt for den preppy americana stil, som vi naturligvis finder stor inspiration i, og som ikke er præget af en bestemt trend i modebilledet. Ralph Lauren er blevet citeret for at sige ”I’ve never wanted to be in fashion. Because if you’re in fashion, you’re going to be out of fashion.”. 

Når Ralph Lauren designer, er han aldrig bange for at bruge farver, mønstre eller andre motiver, og så er hans personlige stil altid en inspiration, når han typisk er klædt i marineblå jakker, slips og lyse jeans, der må siges at være en stilsikker uniform. 

 

 

Alessandro Squarzi

Alessandro Squarzi, kreativ direktør for brandet Fortela, er en mand med umanerlig god stil i alverdens sammenhænge. Med en ur-samling på over 400 ure, både moderne og vintage, er han uden tvivl en seriøs ur-samler, som du skal holde øje med, hvis du går op i armbåndsure. Det samme gælder hans biler, der også indeholder alt fra en vintage og en moderne Porsche til en vintage Land Rover Defender og en nyere Mercedes G63.

Udover hans gode smag i ure og biler, er hans tøjstil enormt inspirerende og indeholder alt fra smoking-looks til slidte sneakers og en t-shirt. Hans stil er dressed up og samtidig afslappet, hvilket gør det underspillet og nonchalant på samme tid. 

Meget af hans tøj og accessories har den helt rigtige patina, der får det hele til at se meget mere personligt og en kende mere afslappet ud – uden at det bliver sløset. Det er den patina, der ikke kan forfalskes. Den skal opbygges gennem brug eller ved at købe vintage. Hans miks af vintage og nyt er noget endnu flere kunne lade sig inspirere af – og bruge i garderoben ligeså vel som i hjemmet.

 

 

 

The Talented Mr. Ripley

Vi har sagt det før, og vi siger det gerne igen. Stilen fra filmen ”The Talented Mr. Ripley” er helt fantastisk og en evig inspiration. Karaktererne var næsten altid iklædt en oxford skjorte og/eller afslappede jakkesæt og strikslips og stilen holder ligeså meget i dag, som den gjorde, da filmen havde præmiere for 20 år siden. 

Gør dig selv den tjeneste at se eller gense den legendariske film, ligesom du også kan tune ind på tredje episode af AN IVY Talks, hvor co-founder, Nikolaj Dylsing, fortæller, hvorfor netop denne film er fantastisk stilinspiration. 

 

 

Steve McQueen

Steve McQueen er kendt for både sin stil og sin maskulinitet. Han blev især kendt som en lidt ufin og rå mand, der ikke lyttede særligt meget til, hvad andre sagde. En pointe, der fint understreges af citatet ”I live for myself and answer to nobody.” understreger fint.

Han er blandt andet synonym med Persol solbrillerne og ikke mindst hans evne til at bringe noget afslappet til three piece suitet

Læs også: Adventskalenderen til den velklædte mand

Relevante produkter