FIRE STEDER, DU SKAL SPISE DIN MORGENMAD I PARIS

Den franske metropol Paris har en helt særlig plads i vores hjerter. Uanset om det handler om mode, arkitektur, kunst eller gastronomiske oplevelser, har byen utallige oplevelser at byde på. Vi guider i denne omgang til fire steder, du skal besøge, når du skal spise morgenmad i byen.

P aris, Paris, Paris. Uden sammenligning den by, vi holder mest af at besøge. Hvorfor? Fordi den franske metropol byder på et væld af netop den slags kulturelle oplevelser, vi sætter allermest pris på – fra mode til kunst, smuk arkitektur og herlige spiseoplevelser. Og netop sidstnævnte udgør udgangspunktet for denne guide. Det skal nemlig handle om de bedste steder at starte dagen med et godt måltid :

På vores seneste tur til Paris (gen)opdagede vi en række parisiske caféer – fra den lille og primitivt indrettede café i Marais, til den legendariske Café de Flore på Boulevard Saint-Germain. Fællesnævneren for de respektive caféer er, at smagsoplevelsen og viben gør dem et besøg værd. 

Her er fire steder, du bør aflægge et besøg, næste gang du besøger Paris.Fragments Paris 

Vi starter med caféen, som har fået en favoritposition hos Alexander (co-founder). I en lille, hyggelig og aflukket gade i det nordlige Marais-kvarter, finder man Fragments Paris. En primitivt indrettet café, som byder på et simpelt menukort bestående af kun fem forskellige (men enormt velsmagende) muligheder. Vælg mellem den delikate advocado-mad eller youghurten med granola og frugt. Og så serverer Fragments altså en kaffe, som smager langt bedre end gennemsnittet i Paris (På niveau med Café Kitsuné). 

Er du til de små, hyggelige steder, som giver et lille break fra den travle by, så er Fragments Paris det perfekte sted at besøge på rejsen til Paris. 

Priser
Kaffe (€3-€5),
Morgenmad (€8-€13)

Adresse
76 rue des Tournelles, 3e, 
Paris

 

Season

Endnu et hot spot i Marais kvarteret, som er et besøg værd. Season er en af de mere moderne caféer med lyse klinker på væggene, marmor og små citater bøjet i neonlys, der dekorerer stedet. Og det er et sted, som har formået at opbygge en solid hype om deres konceptuelle univers. Jep, stedet har mere end 80K følgere på Instagram, og de har nærmest Supreme-lignende tilstande med kø foran stedet, hvis du kommer forbi i weekenden (Tip: Besøg derfor stedet en hverdag). 

Og man forstår hypen. Season kan noget. I hvert fald, hvis man leder efter et sted at spise sin morgenmad, hvor mulighederne er flere end en parisisk klassiker med en croissant og en cappuccino. 

Seasons koncept byder på lækre råvarer, og vores anbefaling er klart stedets Açaï Bowl og Matcha Bowl. Skal man slutte af med maner, bør man utvivlsomt bestille Seasons pandekager med karamel. 

Priser
Kaffe (€3-€5),
Morgenmad (€10-€18)

Adresse
1 Rue Charles-François Dupuis, 75003,
Paris


Café de Flore 

Okay, selvfølgelig ingen guide uden en vaskeægte pariser-klassisker. På Boulevard Saint-Germain finder du den ikoniske Café de Flore, som byder på alt det, man forbinder med en rigtig pariser-café – fra menuen til Art Deco-indretningen, som stadig ser ud, som den gjorde dengang Ernest Hemingway og Jean-Paul Sartre ofte besøgte den. 

Skal du have en morgen i Paris, hvor du for alvor vil suge den parisiske atmosfære ind, så slå dig ned ved et af de mange udendørs caféborde på stedet, bestil en kop kaffe og en croissant, og lad Paris passere forbi, mens du læner dig tilbage. 

(Billeder fra Café de Flores Instagram). 

Priser
Croissant (€2,5-€5),
Kaffe (€4-€8)

Adresse
72 Boulevard Saint-Germain, 75006,
Paris

 

 

Holybelly

I 10. arrondissement finder du Holybelly, der ligesom Season, har opnået lidt af en hypet status med deres sæsonprægede og internationale tilgang til morgenmad. Også her kan du risikere at ende i en solid kø foran stedet, hvis du kommer i weekenden eller for sent på morgenen, men kommer du en tidlig hverdag, kan vi garantere, at du får en gedigen smagsoplevelse. 

Holybelly byder på et bredt menukort, men signaturen er selvfølgelig pandekagen med æg. Prøv den!

Priser
Morgenmad (€5-€15),
Kaffe (€3-€5)

Adresse
5 Rue Lucien Sampaix, 75010, 
Paris