3 Oxford skjorte-stylinger, du kan iklæde dig på kontoret

Sommerferien er forbi, og det er tid til at hoppe i "kontoruniformen" igen. Og hvis du spørger os, så er Oxford skjorten det perfekte skjortevalg til kontoret (og enhver anden anledning). Se 3 stylinger der viser hvorfor.

L ad os starte med at slå én ting fast: Oxford skjorten er den perfekte skjorte. Skjorten, som polospillere og senere Ivy League-studerende i første halvdel af 1900-tallet omfavnede og gjorde til synonym med deres ikoniske stil, har sidenhen manifesteret sig som en garderobeklassiker og en hjørnesten i herregarderoben.

I dag er Oxford skjorten med den kraftige vævning, den lange button-down krave og locker loopen mindst ligeså aktuelt, som den var dengang – og skjorten er vores go to i stort set alle sammenhænge! 

Vi har samlet tre stylinger, som indkapsler, hvordan Oxford skjorten kan være det perfekte balanceitem til kontoruniformen – uanset om du er casual eller formel. For du kan nemlig bygge en lang række looks op omkring den ikoniske skjorte, der gør dig særdeles velklædt på såvel kontoret som ved enhver anden lejlighed. 

Se dem herunder og shop skjorter HER

 

Brug den med et suit og slips

Oxford skjortens groftvævede stof gør den en kende uformel i udtrykket, og det er netop dét, der gør den perfekt i samspil med jakkesættet – både det enkelt- og dobbeltradede. For skal dit look ikke blive for formelt på kontoret, selvom du er iklædt et jakkesæt og et slips, så er oxford skjorten dét item, der kan gå ind og skabe en perfekt balance. 

Vores nuværende obsession er at style oxford skjorten med slips, et dobbeltradet suit og et par sneakers eller loafers. Og du kunne overveje det samme. Her bliver det stilfuldt og elegant, men uden at blive for formelt. 

 

 

Lad skjorten være det bærende item – og rul ærmerne op 

Det unikke ved en Oxford skjorte er, at den fungerer enormt flot som det bærende element i et outfit – især i sommermånederne, hvor temperaturen tillader det.

Så overvej at lade jakken hænge derhjemme i ny og næ og brug den hvide, stribede eller blå oxford skjorte som et preppy statement-item, som kun bliver endnu skarpere, hvis du styler den med et slips, ruller ærmerne op og lader skjorten blive indenfor bukselinningen. 

Skal du være ekstra "vovet", kan du lade button down-kraven være åbentstående. Netop den lille stylingdetalje snakker vi mere om i AN IVY Talks HER

 

 

Brug den under en utility jakke eller overshirt

Et stadig undervurderet outfit på både kontoret (og faktisk også i gadebilledet), er kombinationen af oxford skjorte, slips og utility-jakke eller overshirt. Men det er et look, der gør sig umanérligt godt og som skaber et skarpt smart-casual look, der naturligvis hører sig hjemme på kontoret og i alle andre sammenhænge. 

Læs også: AN IVY TALKS Episode 2