3 sommerlige måder at bære Cutaway skjorten

Fra dit mest elegante sommerlook til solrige storbyvibes og sporty feriedage. Vores stribede cutaway-skjorte fra SS22-kollektionen fungerer uanset anledningen denne sommer. Vi giver vores bud på 3 sommerlige stylinger af den flotte skjorte.

Foto: Victor Jones

M ange – inklusive undertegnede – forbinder nok mest af alt cutaway og spread collar-skjorten med en style, der hovedsagligt har sin berettigelse i den formelle del af garderoben. Og det er ikke så sært, for traditionelt set har netop denne type skjorte haft et fasttømret parløb med slipset og især Windsor-knuden.

Men selvom den elegante skjorte nemt kan sættes i stilistisk bås, så vil vi med vores SS22-kollektion slå et slag for, at skjorten, der i vores fortolkning kommer i en let poplin kvalitet og med brede hvide/blå striber, kan styles i mange forskellige retninger. Vi har samlet vores tre bedste bud, så du kan få det maksimale ud af skjorten de kommende måneder. 

CASUAL MED JEANS OG SNEAKERS

Vi indleder med den absolutte modpol til den historisk formelle fortolkning af skjorten. For cutaway-stylen er mindst ligeså aktuel i den mere afslappede everyday wardrobe. Det cementerer dette look, hvor vi har kombineret den med et par lyse jeans fra Gant, et par klassiske New Balance sneakers (modellens egne) og et grosgrain bælte.

Og det behøver ikke stoppe ved et par jeans, når det kommer til at tage den elegante skjorte ud af dens formelle kontekst. For som Nikolaj, AN IVY-founder, så ofte siger: "Jeg kunne mindst ligeså godt se mig selv bære den åbenstående på vej til stranden med et par badeshorts og en baseball cap". 

NECKERCHIEF OG STATEMENT LOAFERS

De brede striber og den lette poplinkvalitet giver naturligvis skjorten et stærkt sommerligt look. Og netop sommervibes indkapsler dette look, der først og fremmest er opbygget omkring den ubesværethed, som vi så ofte snakker om, når det kommer til at sætte looks sammen. 

I dette look har vi kombineret skjorten med et par brede jakkesætsbukser (modellen egne), der for alvor har bidt sig fast i herremoden igen, en neckerchief fra vores collab med Clara Selina Bach og selvfølgelig også kontrastfarvede loafers fra G.H. Bass på fødderne, så man kan kanalisere sin indre Jeff Goldblum til det maksimale denne sommer. 

DEN KLASSISKE FORTOLKNING

Vi slutter, hvor vi startede. Nemlig med den mere klassiske og formelle/elegante fortolkning af skjorten. For den stribede cutaway er noget nær et perfekt valg, hvis du for eksempel har et sommerbryllup, som du skal deltage i de kommende måneder. 


Her har vi sat skjorten sammen med sommerens jakkesæt fra Oscar Jacobson, vores bestsellerslips 'The IVY Silk' (bundet med en four-in-hand knot), det grynede bælte i brun fra vores italienske kollektion samt de brune loafers fra G.H. Bass. 

Læs også: SS22 LOOKBOOK

Relevante produkter