3 Outfits Til Juleaften: Fra Casual til Formel Prep

Med under to uger til den 24. december er tiden inde til at planlægge outfittet til årets måske hyggeligste aften. For netop juleaften er en af de traditionsrige dage, hvor man i ekstraordinær grad bør gøre noget ud af sig selv og sit look. Men er du mest til det formelle eller mere casual preppy inspirerede look? Vi har samlet inspiration til 3 outfits til juleaften, der viser alsidigheden i vores fortolkning af IVY-looket. 

Foto: Victor Jones / Modeller: Jesper Nissen & Kasper Friis
Tak til Hotel Kong Arthur for lån af location

DEN FORMELLE 

Skal dit look være formelt, så er det altid en god idé at tænke det dobbeltradede jakkesæt ind. Der er en helt særlig vibe og power over en dobbeltradet jakke med tilhørende buks. Til dette look er vi gået for den grå og enormt elegante colorway af Oscar Jacobsons dobbeltradede jakkesæt. Det kommer i en luksuriøs metervare fra Vitale Baberis, som eksklusivt er udvalgt til AN IVY Curation, og står især godt til toner af blå for at skabe en farvekontrast i looket. Derfor har vi stylet jakkesættet med en elegant round collar skjorte, der fremhæver det club-inspirererede slips enormt flot. Det hele er toppet af med penny loafers for at give looket den tidløse preppy kant. 

Shop her:
Suit // Skjorte // Slips // Tie Bar // Sokker // Sko

DEN CASUAL PREP

Selvom mange – inklusive os selv – ofte forbinder juleaften med en dresscode, der inkluderer både slips og blazer, så kan aftenen også sagtens gribes an på en mere casual preppy måde. Skift for eksempel slipset ud med en neckerchief, erstat blazeren med en overshirt, gå altid for en oxford skjorte og tag et par penny loafers på fødderne. 

En god idé er, hvis du går for netop dette look juleaften, at tænke i komplementerende farver. Vi har eksempelvis valgt at style overshirten med et par navy jakkesætsbukser for at bevare idéen om en uniform/et sæt. Ligesom vi har kombineret forskellige toner af brun for at skabe en rød tråd gennem looket. 

Shop her:
Overshirt // Skjorte // Neckerchief // Bælte // Sokker // Sko

MELLEMVEJEN

Er du på udkig efter den gyldne mellemvej, så kan ovenstående look ganske givet været noget for dig. I AN IVY Curation kan du finde den perfekte hybrid mellem en blazer og en overshirt, hvortil der kommer matchende bukser. Sættet er samtidig i fløjl, som er den perfekte metervare til den hyggelige julesæson. Brug sættet med en stribet poplin skjorte for at inkorporere en smule mere formalitet, og sammensæt det hele med et slips med regiment striber i en klassisk IVY farvecombo. 

Shop her:
Blazer // Bukser // Skjorte // Slips // Sokker // Sko

Læs også: AN IVY Teamets 8 Julegavefavoritter