3 looks til sommerbrylluppet

Denne sommer står igen i bryllupperne og de festlige begivenheders tegn. Vi har derfor stylet 3 stilsikre looks, du kan trække i, når dresscoden giver anledning til at trække i den formelle uniform. 

Foto: Victor Jones

 

F INALLY! Det er ingen hemmelighed, at vi har glædet os ekstra meget til publicere denne guide her på The IVY Post. For med den er det langt om længe på sin plads at pointere, at det gode liv med sociale arrangementer og festlige stunder, som vi husker det pre-corona, har gjort et kærkomment comeback. Og heldigvis for det. For udover glade EM-folkefester i de danske gader, betyder det også, at sommeren for rigtige manges vedkommende står i brylluppernes tegn.

Men hvad skal man egentlig iklæde sig, når bryllupsinvitationen er tikket ind ad brevsprækken og påklædningen skal være mere formel, end den har været de sidste 15 måneder? 

Er du inviteret til sommerbryllup er der naturligvis en chance for, at brudeparret har lagt op til en stram dresscode, som du skal følge. Det sker dog sjældent. Og er dresscoden ikke en integreret del af bryllupsinvitationen, kan du passende se sommerbryllupperne som den perfekte anledning til at vise dig frem fra din allerbedste og mest elegante side. Og det behøver faktisk ikke at være så kompliceret.

BESØG VORES SEKTION MED ALLE UDVALGTE ITEMS TIL BRYLUPPET HER.

Grunlæggende handler det om at stole på klassikerne. Tænk eksempelvis på jakkesæt i navy eller grå. Og klassiske loafers i brun eller sort. På den måde opretholder du elegance og klassicisme – og du undgår samtidig at trække alt for meget opmærksomhed mod dig selv, som du eksempelvis ville have gjort det, hvis du var gået for et hvidt jakkesæt og en hawaii-skjorte. Det skal handle om brudeparret den pågældende dag. Ikke dig. Og det skal dit outfit respektfuldt signalere. 

Bryllupper i sommermånederne kan dog blive en varm affære. Så konstruktionen af dit jakkesæt er altafgørende. På den måde undgår du et hedeslag under forretten, når brudgommen insisterer på at beholde jakken på så længe som muligt. Dit jakkesæt skal derfor være så sommervenligt som overhovedet muligt, og her brillerer Oscar Jacobson med Vitale Barberis metervarer, half-lined konstruktioner og et smukt spidsrevers, som er oplagt at sammensætte med en let poplinskjorte fra vores main line. 

Vi har herunder stylet og samlet tre klassiske bud, som du kan lade dig inspirere af, når du skal til bryllup i løbet af sommeren. 

DEN FORMELLE KLASSIKER

Blazer: Oscar Jacobson / Bukser: Oscar Jacobson / Slips: AN IVY / Pocket Square: AN IVY / Skjorte: AN IVY / Strømper: AN IVY / Loafers: G.H.Bass

Hvis dit look skal være formelt og samtidig über klassisk, er det oplagt at gå all navy everything. Er du klædt i navy fra top til tå (med undtagelse af sko og skjorte) er der ingen slinger i valsen. Du udstråler en elegance med dit look, som i den grad hører hjemme til et sommerbryllup – og enhver anden begivenhed af formel karakter. 

Alexander er klædt i det dobbeltradede jakkesæt fra svenske Oscar Jacobson, som netop er landet på AN IVY Curation. Og netop den dobbeltradede jakke giver looket ekstra finesse, når den er stylet med et luksuriøst navy grenadine slips, en hvid poplin skjorte og klassiske sorte loafers. Er du nogensinde i tvivl, så har du her opskriften til den formelle uniform. 

THE BROKEN SUIT

Blazer: Oscar Jacobson / Bukser: Oscar Jacobson / Slips: AN IVY / Pocket Square: AN IVY / Skjorte: AN IVY / Strømper: AN IVY / Loafers: G.H.Bass

Italiernerne kalder det 'spezzato' og englænderne 'the broken suit'. Fællesnævneren er et enormt stilfuldt look, der kan fortolkes på mange måder.  Kort sagt blander man jakke fra ét jakkesæt med et par bukser fra et andet jakkesæt. Og bryder man tingene op med eksempelvis en grå blazer og navy buks har man et enormt chic look, som bestemt også har sin berettigelse som gæst til et sommerbryllup. 

Vil du samtidig inkorporere en smule farve til looket, så gå eksempelvis for burgundy accessories, som vi har gjort det med et italiensk grenadine slips og en silkeklud i samme nuance. 

DET LYSE SOMMERSÆT

Blazer: Oscar Jacobson / Bukser: Oscar Jacobson / Slips: AN IVY / Pocket Square: AN IVY / Skjorte: AN IVY / Strømper: AN IVY / Loafers: G.H.Bass

Det lyse jakkesæt er indbegrebet af sommervibes – og her er det grå dobbeltradede fra AN IVY Curation oplagt at rette blikket mod. Den lysegrå nuance fra Vitale Barberis på Oscar Jacobson-sættet har vi særligt udvalgt i forbindelse med lanceringen af AN IVY Curation (der findes kun 10(!) eksemplarer af dette sæt). Sættet gør sig enormt flot med en stribet poplin skjorte under og et kontrastfarvet slips i eksempelivs navy. Og stiger temperaturen kan du med god samvittighed smide slipset uden at gå på kompromis med det klassiske og elegante look. 

God fest!

Skal du finde et outfit til sommerbrylluppet, står vi naturligvis også klar til at hjælpe dig i vores showroom på Nansensgade i København. Skriv til alexander@an-ivy.com og aftal en tid. 

Læs også: Gør Små Øjeblikke Store #4

Relevante produkter