3 evigtgyldige stiltips, du skal stjæle fra Andy Spade

Med en ubesværet coolness og et altid kærligt nik til preppy-referencerne, står reklamemanden og iværksætteren Andy Spade som en af vores helt store stilikoner. Vi har samlet tre stiltips, du kan stjæle fra ham – fra din nye go to-kombi til jeans og ikonisk fodtøj. 

M r. Andy Spade gik med italienske sokker i sine Clarks Desert Boots, før det overhovedet blev en ting at vise ankler i herremoden. Hans jeans skal være vintage 501'ere, og så er hans personlige stil generelt bare gennemsyret af signatur, konsekvens og stribevis af preppy referencer.

Reklamemanden og iværksætteren Andy Spade, som står bag virksomheder som Kate Spade, Jack Spade, Sleepy Jones og Partners & Spade, indkapsler på mange måder stilikon-begrebet. For hans konsekvens, når det kommer til at påklæde sig, er så udpræget, men også så uanfægtet af tidens tendenser, at man kun kan lade sig inspirere.  

Derfor har vi samlet tre af de vigtigste stiltips, du kan stjæle fra Mr. Andy Spade – fra din nye go to-kombi til jeans og ikonisk fodtøj. 

 

Go to-kombien: Grå blazer, lyse chinos og regimentslips 

Når man snakker om – og refererer til – preppy-looket, er der særligt én kombination, som altid fremhæves indenfor menswear: Navy club blazer, lyse chinos, oxford skjorte og regimentslips. Et stilsikkert og tidløst look, som altid fungerer – og som også har været et signaturlook i AN IVY-regi siden vi blev grundlagt. 

Men Andy Spade har utallige gange bevist, at man sagtens kan jonglere med det samme preppy-look på en anderledes måde. For Spade er oftest klædt i lyse chinos, oxford skjorte, et regimentslips, men topper det så med en grå blazer (typisk fra Brooks Brothers) i stedet for den navy udgave. Og det er et look, som vi får lyst til at trække i, hver gang vi ser Spade bære det.  

Spade er i øvrigt ikke den eneste, som slår et slag for den skarpe kombination. Også Sergei Sviatchenko har det som et af sine go to-sæt – og vi anbefaler også dig at inkorporere looket i din garderobe. 

Mix løse jeans med formelle items

"De er tidløse. Ikke trendy, men lavet til at holde. Jeg hader skinny jeans.", har Andy Spade tidligere sagt i et interview med GQ om de Levi's 501 jeans fra 60'erne, som er et af de vigtigste items i Spades garderobe. Og Spade formår med coolness at gøre de løse, vintage jeans til et perfekt og afslappet kontrastitem, når han ofte styler dem med blazer, slips og lædersko. 

Vil du ramme samme look, er vores bedste tip, at du leder efter et par jeans (helst 501'ere fra Levi's) hos en af de mange genbrugs- og vintagebutikker. For så er du sikker på, at bukserne både har den helt rigtige pasform, men også et slid, der gør looket ekstra cool, når det på næsten japansk manér styles med de formelle elementer fra herregarderoben. 

Et par Clarks Desert Boots er en god idé 

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at Clarks står bag en af de mest ikoniske sko i herregarderoben. Andy Spade er fan – og det samme er vi. Den lyse udgave af mærkets Desert Boot er Spades foretrukne fodtøj – og stylet med jeans, oxford skjorte og blazer, får de en stilistisk aktualitet over sig, som vi er helt vilde med. 

"Min far, som var kreativ direktør i 60'erne, havde altid sorte jeans og sorte desert boots på: hans synes, at det var cool. Han sagde, at jeg også skulle købe et par. Jeg kunne ikke lide det sorte, så jeg fik dem i sandfarvet, og jeg har brugt dem siden college.", fortalte han til GQ om skoen, som vi hos AN IVY også gerne styler med et navy eller gråt suit.

Er du ligeså vild med den ikoniske sko, som Spade og vi er, kan du shoppe dine lige HER

Læs også: Les Deux og AN IVY lancerer minikollektion i forbindelse med Copenhagen Fashion Week

Relevante produkter