guide

SÅDAN BÆRER DU EN SLIPSENÅL: GUIDE TIL SLIPSENÅLEN

Det er den perfekte partner til dit slips. Alt du har brug for at vide om slipsenålen. 

S lipsenålen. Det lille stykke metal, der giver liv til dine skjorte-og-slips kombinationer. En gang var den glemt, men er nu tilbage - formentlig bedre og mere cool end nogensinde før. Slipsenålen er netop stilikoners måde at skille sig ud fra mængden på. Og du burde gøre præcis det samme! Det er ingen hemmelighed, at vi på kontoret er kæmpe fans af slipsenålen. Faktisk bærer vi en stort set hver gang, hvor vi bærer et slips. Det er lidt ligesom prikken over i'et. Den lille sidste detalje, der får det hele til at fungere endnu bedre. Men hvordan bærer man en? Vi tager dig igennem alt du skal vide + lidt mere til. Fra hvor den skal sidde til, hvilken du bør vælge hvornår. Det her er alt, hvad du har brug for at vide.

Den Rigtige Placering Af Slipsenålen

Placeringen er den måske vigtigste ting, når du bærer slipsenålen. Men hvor placerer man den så? Det er faktisk ganske simpelt. Du vil ikke bære den hverken for højt eller for lavt. Den nemmeste måde at finde den korrekte længde er at bruge din skjorte som guide. Placer slipsenålen mellem den tredje og fjerde øverste knap.

Vælg Den Rigtige Slipsenål


De Klassiske Slipsenåle: 

 Det næste vi skal sørge for, er at du vælger den rette slipsenål. Ligesom når man skal vælge pocket squares, så er det lidt af en kunstart. Men der er naturligvis nogle helt basale regler, som man kan (og bør) følge. For det første, går du aldrig galt i byen ved at bære en sølv slipsenål. Den fungerer til alt. Så er du nogensinde i tvivl, så er det den her, som du bør gå efter. En anden klassisk slipsenål er den i guld. Ligesom den i sølv, fungerer den til det meste. Sørg dog for at den harmonerer med resten af dit look, da den er en smule mere flashy og ekstravagant. Hvis du vil prøve noget andet, uden at komme alt for langt ud fra din komfort zone, så er en sort slipsenål et super godt valg. Den kan give dine lyse slips en smule kontrast, mens den vil skabe et mere nedtonet look, når den sammensættes med dine mørkere slips.


De Farvede Slipsenåle: 

Så har du også de slipsenåle, der har lidt farve. At bære en slipsenål bør være sjovt og kreativt, og at bære en farvet slipsenål er netop dette. Tænk på farver, der komplimenterer hinanden godt. Eller læg mærke til hvilke andre farver, der er i dit slips, skjorte, blazer eller pocket square og forsøg at match disse. For eksempel, et navy slips ser super godt ud sammensat med en lyseblå slipsenål, da de to forskellige toner af blå går utrolig godt sammen. Eller et mørkerødt slips med en støvet rød slipsenål. Ligeledes en fantastisk kombination. Der er intet manuskrift, der fortæller præcis, hvad der er rigtigt eller forkert, så prøv selv at leg lidt med det. Men ved netop at bære en af disse vil du skille dig ud fra mængden med det samme - og grundet alle de rigtige grunde. Husk - at klæde sig på skal ikke altid være så skide seriøst.

Den Perfekte Bredde For En Slipsenål

Bredden på slipsenålen er den næste og afgørende ting. I bund og grund er der her blot én regel, som du aldrig må bryde: En slipsenål må aldrig være bredere end slipset! Dvs. hvis du bærer et slips, der fx er 7 cm, så sørg for, at din slipsenål aldrig er mere end det. Vi foretrækker (ligesom diverse stilikoner og modemagasiner) at vores slipsenåle er smalle. For os er den perfekte bredde på en slipsenål et sted mellem 3-4 cm. Selvfølgelig, bærer du et slips på 9 cm (det bør du virkelig ikke, men lad os bare antage at du gør), så er 3 cm naturligvis for smalt. Så er en på 5-6 cm langt bedre. Men hvis dit slips er et sted mellem 5-7,5 cm, så er en slipsenål på mellem 3-4 cm helt perfekt.

Husk Funktionaliteten

 

Det er ret indlysende, men husk at en slipsenål både er et stilfuldt, men også funktionelt item. Så sørg for, at fastsæt slipsenålen til begge dele af slipset til skjorten. Det vil sikre, at slipset altid sidder flot, samtidig med, at det ikke vil blive smurt ind i sovs, når du spiser en Steak Bearnaise. Ikke helt skidt, vel?

Vi Har Gjort Det Nemt For Dig

Vi elsker slipsenålen og er sikre på, at du kommer til præcis det samme, når først du begynder at bære dem. Derfor har vi gjort det nemt for dig at blive særdeles velklædt. Du får nemlig en gratis slipsenål, når du køber blot to slips. Fantastisk - vi ved det. Særligt fordi, at du kan vælge netop den slipsenål, som du aller helst vil have. Så bestemmer du selv om du går efter den klassiske slipsenål i sølv, eller om du gerne vil peppe det lidt op med en i farver.

Fem Quickies

Så nu er du officielt en pro, og ved lige så meget om slipsenålen som diverse modeikoner. Men før du går ud og finder den perfekte slipsenål, så lad os lige ganske hurtigt opsummere:

1. Når du nu allerede har slipset på, så tilføj slipsenålen - det er detaljen, der lige gør det hele så meget mere cool.

2. Aldrig gå med en slipsenål, der er bredere end dit slips - faktisk bare sørg for, at den er et sted mellem 3-4 cm.

3. Placer slipsenålen mellem din tredje og fjerde øverste skjorteknap for at sikre, at du placerer den helt perfekt.

4. Når du er i tvivl, så gå for den i sølv.

5. Husk at sætte slipsenålen fast til både slipset og skjorten - det sikrer, at slipset altid sidder knivskarpt.