guide

Den vigtigste herre-accessory: Guide Til Slipset

Alt du har brug for at vide om slips. Den rigtige knude, længde, bredde og meget mere. 


 

Alt Du Skal Vide Om Slipset

E n velklædt mand med et flot slips vil aldrig gå af mode, og slipset har i den grad bestået tidens test. Og der er bare et eller andet over at bære et slips. Du er på dit A-game. Du er klar til at erobre dagen. Og du ser skarpest mulig ud. Nej, når det kommer ned til detaljen, så har slipset ikke en reel og praktisk funktion. Men for din stil sætter den det definitive punktum på, at du nu i den grad er velklædt.

Der er naturligvis nogle basale 'regler', man som mand bør have styr på, inden man binder sit slips. Fx - hvor langt og bredt bør slipset være, hvordan binder man den flottest mulige knude, og hvilke slips bærer jeg hvornår? I denne guide får du svar på det hele. I bund og grund finder du al den information om slipset, som du har brug for. Så følg denne skridt-for-skridt guide og sørg for, at din stil får komplimenter for alle de rigtige grunde.

Sådan Binder Du Et Slips:

 

 

Foto: Franne Voigt til Euroman

Så hvordan binder man et slips? Det er et spørgsmål, der bliver stillet gentagende gange. For os er det ganske simpelt. Selvom der er mere end 30 forskellige knuder, har du i bund og grund blot brug for at kende én. Glem alle de dér fancy knuder med mærkelige navne. Den eneste knude du nogensinde får brug for, er den der hedder 'four-in-hand-knot'. Den er simpel, giver en lille og stram knude og ser helt fantastisk ud. Når du lærer denne (og det vil ikke tage dig lang tid), så er du allerede utrolig langt i din slipse-rejse. Formentlig altid langt længere end dine medmennesker omkring dig.

De 7 Nemme Trin Til Den Perfekte Knude:

Det kan lyde kompliceret, når man læser om det - men denne visuelle tegning viser, hvor nemt det faktisk er.

1. Start med at have den bredeste ende af slipset på din højre side og gør det 20-30 cm længere end den tynde del af slipset - hvad den rette længde er for dig kommer an på højden. 

2. Kryds derefter den bredde del over den smalle del.

3. Kør den bredde del rundt om den smalle del. 

4. Fortsæt med at køre den bredde del rundt, så denne del igen kommer foran den smalle del. 

5. Ta' nu den bredde del og kør den op igennem det loop, som du har rundt om din hals. 

6. Hold fronten af din knude løs med din index finger og put den bredde del af slipset igennem. 

7. Til sidst, fjern fingeren og stram nu knuden forsigtigt, så den går ind til kraven ved holde den smalleste del af slipset, mens du kører knuden op.  

 


  Du kan også se vores videoguide herover. 

Den Korrekte Længde:

 

 

Længden af dit bundne slips betyder utrolig meget for dit visuelle look - også selvom, at knuden er bundet perfekt. Det ser sløset ud, hvis slipset enten er for kort eller langt. Men hvad er så den helt rette længde for et slips? Brug din bæltelinje som guideline og lad spidsen af slipset lige akkurat nå din bæltelinje - hverken et par cm for højt eller for lavt. 

Den Rigtige Bredde:

 

 

Nu når vi allerede snakker om et slips proportioner, skal vi naturligvis også snakke om slipsets bredde. Det er en af de her ting, der virkelig kan få en diskussion i gang (okay, måske er det bare os), men holdningerne er mange. Traditionelle bankfolk sværger til de bredde slips på mellem 8-10 cm. Hvis du spørger os, så er det alt, alt for meget. Vi foretrækker slips, der er et sted mellem 5-7,5 cm afhængigt af hvilket materiale slipset er lavet af. Fx skal strikkede slips generelt være en smule smallere end fx slips lavet af silke og/eller bomuld. Hvorfor må slipset ikke være bredere, spørger du måske? Det er for at sikre dit outfits balance. Selvom du bærer et vanvittigt skarpt slips, skal det ikke være det eneste, som folk lægger mærke til. Ligesom et ur kan se for stort ud til et håndled, kan et slips også se for bredt ud. Det skønne ved tyndere slips er også, at det gør det nemmere at lege med både mønstre, farver og materialer, uden at slipset bliver for dominerende og iøjnefaldende. 

Brug Din Krop Til At Bestemme Den Rette Bredde:

Der er ingen faste regler og sandheder, når det kommer til at vælge bredden på et slips. Men en nem og utrolig brugbar måde er at bruge din kropstype til at bestemme, hvad den perfekte bredde er for dig. Hvis du er en spinkel og tynd person, og fx typisk bruger str. small og medium i skjortestørrelse, bør du ikke bære slips, der er bredere end 7cm. Hvis du derimod er lidt bredskuldret, vil du nemmere kunne bære bredde slips. Men igen  - husk balancen. Vores holdning er ret klar - hold dig fra slips, der er mere end 7,5 cm bredde.

Vælg Det Perfekte Slips

 

 

 

Du bygger en solid garderobe på samme måde, som du bygger et hus: man starter med fundamentet. Så hvilke slips er fundamentale? Der er faktisk et par stykker. Det første vil absolut være det navyblå slips. Det er en sikker vinder, og kan blive båret med stort set alt. Og enhver mand ser bare skarpest ud i navyblå. Vi foretrækker vores med regimentale striber, men det er helt op til dig.

Så er der det ensfarvede grå, navyblå og/eller sorte strik-slips. Det er tidsløst, og slipset balancerer perfekt imellem det formelle og mere afslappede look. Og de ser skarpe ud sammensæt med de klassiske jakkesæt i fx grå, blå eller sort. Ligesom de komplimenterer dine skarpeste hvide og blå skjorter perfekt.

Til sidst har vi de mønstrede slips. Disse bør også være en fast del af din slipse-garderobe. Særligt hvis du oftest bærer et ensfarvet jakkesæt og skjorte, vil et mønstret slips være med til at løfte dit outfit utrolig meget, da slipset vil give det noget dybde og et ekstra lag. Særligt er vi fans af mønstret 'paisleys', når disse bliver vævet ind i et silke slips.

Tidsløst: Det Stribede Slips

 

Hvorvidt du skal til et forretningsmøde, en aften ud med vennerne eller sågar på en date - det stribede slips fungerer hver eneste gang. Det er et design, der har været cool gennem de sidste hundrede år, og med dets blå elegance og coolness forstår man det godt. Og det skader bestemt ikke at have mere end ét i forskellige bredder på striberne samt forskellige farver.

Formelt vs. Afslappet: De Strikkede Slips

 

Nogle gange vil vi gerne dresse op uden at vores look bliver for formelt. Og på disse dage er det det samme slips, vi binder om halsen hver eneste gang: det strikkede slips. Strikslipset er det perfekte balance-item, der kan forene det formelle med det afslappede. Du kan bruge slipset til at peppe dine afslappede looks lidt op, eller du kan bruge det til at tone dine formelle looks en anelse ned. Slipset fungerer med alt fra dit skarpeste jakkesæt til et par chinos, en skjorte med oprullede ærmer og sneakers. Og hvis du ikke er vant til at bære et slips, er det strikkede slips et utroligt godt valg, netop grundet dets alsidighed. Så hvis du ikke vil se for formel ud, så gå efter en af disse.

Slips og Sæsoner

 

 

At ændre dine slips alt efter, hvilken vejr-sæson vi er i, er en nem, men utrolig skarp måde at sikre, at man ens look afspejler dette. De fleste af os går med de samme jakkesæt og skjorter året rundt, så en nem måde at gøre dit look vinter-klar på, er at gå for et uld-slips. Og mens uld er til vinter, er hør fx til sommeren. En flot silke eller bomulds-slips kan blive båret året rundt, men her kunne du fx bære forskellige farver og mønstre, der på den måde er mere sæson-betonede. Fx er brun, bordeaux-rød og army-grøn skønne til efteråret og vinteren, mens lysere farver og modigere mønstre er perfekte til forår og sommer.

De 6 Essentielle Style-Moves

For at sikre, at du virkelig står skarpest muligt med dit slips, er her 6 hurtige skridt. Hold dig til disse, og du er officielt en pro slipse-bærer:

1ALDRIG bær dit slips i en skjorte, der ikke er sat ned i bukserne 

2. Slipset ende skal ramme din bælte-linje.

3. Bær dit slips med en slipsenål. En slipsenål er virkelig den lille detalje, der giver dine skjorte-og-slips kombinationer liv.

4. Når du bærer slipset til med en blazer, så sørg for, at din pocket square ikke er identisk med dit slips. 

5. Bind en stram og lille knude. Større er ikke altid bedre - slet ikke her. 

6. Lad materialet af dit slips reflektere årstiden. Uld-slips er sindsygt cool - men kun om vinteren.